Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.09.22
1103 1 Печатать

Кабмін хоче повернути мито на імпорт соціально значущих продуктів харчування та ліків

Розділом ІІ “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану” від  03.03.2022 № 2118-IX  було внесно зміни до розділу XXI “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України, зокрема доповнено пунктом 52 згідно з яким тимчасово, на період дії воєнного стану, звільняються від оподаткування ввізним митом соціально значущі продукти харчування, лікарські засоби та медичні вироби, на які Кабінетом Міністрів України встановлено фіксовані ціни.

Проте Законом про ціни державне цінове регулювання імпортних товарів, зокрема шляхом встановлення Кабінетом Міністрів України фіксованих цін, не передбачено. Відповідно до частин першої і другої статті 14 Закону про ціни під час проведення експортних (імпортних) операцій у розрахунках з іноземними суб’єктами господарювання застосовуються контрактні (зовнішньоторговельні) ціни, що формуються відповідно до цін і умов світового ринку. Міждержавний обмін товарами здійснюється за цінами, визначеними відповідно до міжнародних договорів України.

Ураховуючи викладене пункт 52 розділу XXI “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України потребує виключення.

Це передбачено урядовим законпроєктом "Про внесення зміни до розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України" (реєстр. № 8014). 

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
12.09.22 04:01

Кабмин надо перевести на одну минимальную зарплату, тогда их генератор идиотских идей заглохнет.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям