Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.22
7217 14 Печатать

У Раді вирішили внести деякі зміни щодо реєстрації податкових накладних

Сьогодні Податковий комітет розглянув правки до законопроєкту № 8079, якими народний депутат Ніна Южаніна намагалася скасувати блокування податкових накладних на період воєнного стану. 

На данний момент відомо від нардепа Ярослава Железняка, що Комітетом було враховано такі зміни: 

1) продовження часу реєстрації до 20:00
2) значне зменшення штрафів за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК
3) відтермінування строку реєстрації накладних на 5 та 3 дні.

Щодо скасування на період воєнного часу механізму блокування ПН, то, скоріш за все, комітет керується висновками Міністерства фінансів України та Державної податкової служби, які виступають категорично проти скасування механізму блокування податкових накладних. 

Законопроєкт № 8079 готується до другого читання у Верховній Раді. Слідкуємо за подальшим розвитком подій. 

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
01.12.22 12:18

Чомусь раніше  реєстрували ті ж податкові накладні  без вихідних  з 8 до 20 і ніхто в тій податковій не вмирав від переробітку, а зараз під час війни, коли світло  та і інтернет лише декілька годин  є в робочий час, бухгалтер на підприємстві  підлаштовується під такий режим жертвуючи своїм вільним часом, а ці "трудяги" як любили себе так і люблять: "Війна? Ні, не чули...

Ответить
  • Вікторія
01.12.22 12:22

 коли світло  та і інтернет лише декілька годин  є в робочий час
А когда свет и одновременно интернет есть по 2-3 часа и ТОЛЬКО НОЧЬЮ?
Офис в многоэтажном здании, генератор ставиьть негде. Днем света нет. Сидишь в куртке, так как обогреватель включить ни-ни. Весь аккамулятор только для освещения и работы ноута. 

Ответить
  • Бух..
01.12.22 12:23

Южаниной, конечно, спасибо, но так преступно уничтожать нашу экономику и не отменить блокировки н/н (руководтствуясь рекомендациями Минфина и ГНА) - это просто П..ДЕЦ!

Ответить
  • Вікторія
01.12.22 12:48

Можна не відміняти блокування, але переглянути критерії за якими це відбувається. Навіщо прибрали відповідність 3 критеріям ризиковості одночасно? Зараз на кого не глянь, всі "ризикові".

Ответить
  • Геннадій
01.12.22 13:24

Будь-яке блокування податкових накладних є кримінальним злочином. Податкова повинна працювати, а не перешкоджати. За незаконне блокування штраф з голови комісії. Працюйте по фактам, а не заважайте нормально працювати бізнесу. Гетьманцев є одним з головних гальм та ворогів України!

Ответить
  • Надежда
01.12.22 14:26

Геннадій, надеется одеть косоворотку и получить орден.  

Ответить
  • Муравей
01.12.22 14:07

Давайте весь комітет поміняєм на херсонського єнота!!!

Ответить
  • Надежда
01.12.22 14:28

Муравей,  Вони ще не відпрацювали.

Ответить
  • Елена
01.12.22 15:26

Конечно Минфин и Налоговая против, такой кусок "пирога" отобрать.

Ответить
  • Тетяна
01.12.22 17:01

ШАНОВНА БУХГАЛТЕРСЬКА СПІЛЬНОТА! Пропоную кожному з Вас підписатися в Телеграмі на Ярослава Железняка, він депутат від партії Голос, і також є членом  парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики щодо нагальних питань економіки, того ж, що очолює Гетьманцев.  


Ярослава Железняк висвітлює  новини законодавства, які приймають на комітетах і в Раді, і що важливо!!  веде живий діалог з підписниками і відповідає на запитання. Не раз у своїх повідомленнях він піднімав тему блокування податкових накладних, наголошував, щоб йому писали про проблеми з блокуванням, але так як на нього підписані 15 тис. людей, з яких мінімальна частка бухгалтерів, то про проблеми написали з десяток людей. З такої малої кількості повідомлень, він і робить висновок, що катастрофи з блокуванням ПН у бізнесу не має, а так, тимчасові питання у декількох підприємств, які і вирішуються  «зайвими один-два дні роботи бухгалтера, але після цього ніяких блокувань не буде. Взагалі. З іншого боку, значно зменшиться шахрайства з ПДВ, що у воєнний час дуже важливо. Бо гроші – це теж наша зброя!» -Данило Гетманцев.


   Якщо з наших бухгалтерських чатів, кожен бухгалтер, який зіткнувся з блокуванням ПН,  напише в Телеграм коментар, навіть, якщо з цієї теми кожен скопіює свій комент, то це буде вже 40 повідомлень і більше, то так, швидше і вище підніметься хвиля проти нереального податкового тиску, та й ще під час війни!     Ці проблеми зможуть висвітлити лише бухгалтери, бо, на жаль, більшість керівників підприємств вважають, що блокування ПН, це помилкова діяльність бухгалтера, особливо такі, які слухають «генія податкових реформ» Гетьманцева.


Так як всі рішення і закони у ВР зараз приймаються більшістю, то я не вірю і в петиції, на які ми збираємо підписи, і в якийсь дієвий результат від дій, що я запропонувала вище, але цей депутат хоча б намагається (чи робить вигляд, що намагається?) обговорювати проблеми виборців та бізнесу. Бо наші податкові законотворці реально не бачать, що руйнують діяльність тих, що якось ще працюють зараз….


Ответить
  • Тетяна
01.12.22 17:04

Ось одне з крайніх повідомлень в Телеграмі про блокування Податкових Накладних  Я. Железняка:                         https://t.me/yzheleznyak/3005


✊Також сьогодні на засіданні додали важливі зміни щодо блокування податкових накладних до закону #8079:


 1) продовження часу реєстрації до 20:00


2) значне зменшення штрафів за несвоєчасну реєстрацію


3) відтермінування строку подачі накладних на 5 та 3 дні


 


 Запрошую Вас, шановні колеги, свої коментарі писати і одному з депутатів  Я. Железняку у Телеграм, а не тут, де тільки ми їх з Вами і читаємо.

Ответить
  • бурундук
01.12.22 17:38

Тетяна,сорос ятня

Ответить
  • Тетяна
01.12.22 23:51

бурундук,

Ответить
  • Тетяна
02.12.22 06:04

бурундук,  з ним, як з представником депутатів, хоч можна вести діалог чи дискутувати, а так, що ми тут обурюємось в коментарях, які крім нас ніхто не читає, теж без толку.


Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям