Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.06.23
5529 0 Печатать

Чи може працівник отримати компенсацію за невикористану відпустку без звільнення за попередні роки?

Законом України «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504-96/ВР (далі – Закон про відпустки) та КЗпП визначено порядок оплати відпусток. Так, статтею 2 Закону про відпустки забороняється замінювати відпустки грошовою компенсацією, крім випадків, передбачених статтею 24 цього Закону

Відповідно до статті 24 Закону про відпустки за бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні.

Отже, виплата компенсації за невикористану відпустку можлива лише для працівників з подовженою тривалістю щорічної основної відпустки або наявністю щорічної додаткової відпустки.

По материалам Центральний регіон інспекційної діяльності у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям