Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.08.23
1123 2 Печатать

Держава створює умови для розвитку малого виноробства

Верховна Рада України  прийняла за основу Проект Закону України про виноград та продукти виноградарства  (реєстр. № 9139  від 22.03.2023 р.).

Проектом Закону пропонується:

► привести терміни та визначення, класифікацію сортів винограду та вимоги до виробництва продуктів виноградарства та виноробства, ароматизованих винних продуктів, а також деякі енологічні практики та обмеження у відповідність до вимог, прийнятих в країнах ЄС;

► запровадити вимоги для виробництва і обігу вин, продуктів виноградарства та виноробства,  ароматизованих винних продуктів із географічними зазначеннями, аналогічні до сучасних правил в країнах ЄС;

► визначити механізм захисту на території України географічних зазначень;

► ввести нові терміни та визначення відповідно до категорій європейського законодавства;

► створити єдину державну інформаційну систему “Виноградарсько-виноробний реєстр”;

► передбачити можливість державної підтримки виноградарства та виноробства;

► імплементувати правила щодо маркування та представлення виноробної продукції;

► встановити принципи проведення перевірок виробництва виноробної продукції від виноградного куща до кінцевого продукту, визначити контролюючі установи та їх повноваження, конкретизувати санкції, які встановлюються за порушення вимог, встановлених законом.

Крім того, Голова податкового комітету ВРУ повідомив, що парламент прийняв законопроєкт № 9030 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення господарської діяльності малих виробництв виноробної продукції.

Законопроєкт розроблено з метою приведення національного законодавства у відповідність до міжнародних практик та сучасних трендів розвитку виноробної галузі, а також:

► зняття необґрунтованих адміністративних бар’єрів для діяльності суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових;

► створення сприятливих умов для розвитку малих виробництв виноробної продукції в Україні.

Ініціатива допоможе створити економічні стимули для розвитку малого виноробства і збільшити кількості малих виробництв виноробної продукції, а також забезпечить відкриття нових виробництв та створення нових робочих місць і підвищення зайнятості, а також збільшення бюджетних надходжень.

По материалам Тарас Мельничук, представник КМУ в ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тетяна
10.08.23 12:35

Аж страшно😐, що відбувається? Прям суцільні покращення. Я вже бачу як "підакцизники" податкової виходять на "полювання" за медоварами та тими, хто плодово-ягідні настоянки робить. А там штрафи .... - ой-ой.  

Ответить
  • Александр
10.08.23 14:00

Запрещал всё это папа Карло, а не родители этих самых депутатишек. Достать их из Куршавеляй и запрясти в плуги, пусть выращивают виноградники. Всё было до ввода сумашедших цен лицензий на производство.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям