Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.09.23
185 0 Печатать

Чому так важко відмовлятись від солодкого та як полегшити цей процес

Потяг до солодкого є природною для всіх ссавців. Адже перше, що ми споживаємо — це молоко, яке є досить солодким. Але природа не передбачала, що для того, щоб здобути їжу, людині потрібно буде підійти до холодильника. Потяг до їжі, особливо солодкої був передбачений, як винагорода за витрачену на полювання та збирання енергію.

Сучасній людині легше задовольнити свої забаганки, чи то бажання смачного, чи то потяг до азарту в Rating Casino Group. Тому доводиться брати під контроль багато звичок. Та контролювати, що і скільки ми їмо.

Чому хочеться солодкого

Мозок сприймає солодощі, як джерело енергії. І звісно він в цьому правий. Але в давні часи солодощі не були настільки доступні. Тому вживали переважно натуральні:

  • мед;
  • фрукти;
  • ягоди;
  • молоко.

Вони були смачними та поживними. Зараз людина може отримати добову норму калорій, з’ївши кілька порцій солодощів. І це не дуже добре відображається на її стані здоров’я.

Найчастіше хочеться солодкого саме тоді, коли потрібно просто поїсти. А деякі люди плутають потяг до солодощів зі спрагою, яку намагаються втамувати солодкими напоями. Таке часто трапляється після фізичних або розумових навантажень, під час стресу, в тому числі й хронічного. Збільшується потяг до солодкого і через недосипання.

Як зменшити вживання солодкого

ВООЗ пропонує вживати цукор в межах 5% добової калорійності. Це буде приносити користь здоров’ю, допомагати підтримувати енергетичний баланс, але не призведе до появи надмірної ваги та інших захворювань. Адже найбільша проблема в тому, що люди вживають чистий цукор, а не беруть його з певних продуктів, на кшталт фрукти чи овочі.

Щоб обмежити солодощі:

  1. Додавайте до раціону більше складних вуглеводів. Смаколики занадто швидко розщеплюються в організмі та не дають відчуття насичення. Організму потрібні складні вуглеводи, які також трансформуються в цукри, але довше зберігають відчуття насичення.
  2. Спробуйте поступово скорочувати споживання цукру. Якщо додаєте цукор в чай або каву, вживаєте солодкі компоти, поступово зменшуйте кількість цукру в них.
  3. Споживайте солодощі усвідомлено. Нехай це буде ритуал, який буде давати задоволення, а не перехоплення калорій на ходу. Вирішили з’їсти морозиво — робіть це не за комп’ютером чи під час перегляду фільму, а за столом, усвідомлено й повільно, насолоджуючись процесом.
  4. Не використовуйте солодощі, як винагороду. Це формує хворий зв'язок, адже солодке починає сприйматись, як щось значуще. Але ж це просто їжа, часто навіть не уже корисна.
  5. Відмовтесь від солодких напоїв. Спрагу може вгамувати лише вода, тому категорично не варто вживати солодкі, а тим більш газовані напої.
  6. Не вживайте солодке замість повноцінного прийому їжі. Ви не відчуєте насичення, а тільки поглинете зайві калорії.

Іноді потяг до солодкого викликаний не харчовими звичками, а нестачею певних речовин в організмі. Пройдіть обстеження, яке допоможе виявити, чого наразі не вистачає.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям