Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.11.23
778 0 Печатать

В разі перевищення доходів, спеціаліст резидента Дія Сіті подає декларацію про майновий стан

Відповідно до пп. 170.141.2 ПКУ доходи платника податку – спеціаліста резидента Дія Сіті, що виплачує на його користь резидент Дія Сіті оподатковують за ставкою, визначеною п. 167.2 ПКУ (5 %).

Зокрема, у вигляді:

а) заробітної плати;

б) винагороди за гіг-контрактом, укладеним у порядку, передбаченому Законом «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» № 1667-IX від 15.07.2021 р., у тому числі винагороди за створення та перехід прав на твори, створені за замовленням;

в) авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори.

Однак, знижена ставка ПДФО застосовується до загального (річного) оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати чи винагороди, що нараховують (виплачують, надають) платнику податку у зв'язку з трудовими відносинами чи у зв'язку з виконанням гіг-контракту, розмір якого не перевищує еквівалент 240 тис. євро за календарний рік за офіційним курсом гривні щодо євро, установленим НБУ станом на 1 січня звітного податкового року.

Якщо сума отриманого доходу перевищує зазначений розмір, до суми такого перевищення застосовують ставку, установлену п. 167.1 ПКУ (18 %), при цьому платник податків зобов'язаний відобразити суму такого перевищення у складі загального місячного (річного) оподатковуваного доходу за відповідний звітний рік та подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) і самостійно сплатити податок із суми такого перевищення (пп. 170.141.3 ПКУ).

Спеціаліст Дія Сіті у разі якщо розмір його загального (річного) оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати чи винагороди, що нарахований (виплачений) йому у зв’язку з трудовими відносинами чи у зв’язку з виконанням гіг-контракту, перевищує еквівалент 240 тис. євро в рядку 10.1 податкової декларації про майновий стан і доходи, зокрема, відображає:

  • в колонці 4 – суму фактично утриманого за рік ПДФО податковим агентом – резидентом Дія Сіті;
  • в колонці 6 – суму ПДФО, що підлягає сплаті самостійно.

При цьому, розмір 240 тис. євро за календарний рік за офіційним курсом гривні щодо євро, встановленим НБУ станом на 1 січня звітного податкового року, застосовується до сукупного доходу по усім гіг-контрактам, тобто до загального річного оподатковуваного доходу.

По материалам ГУ ДПС у Чернівецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям