Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.06.24
362 0 Печатать

Парламент підтримав євроінтеграційний законопроєкт щодо зменшення та контролю промислових викидів

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 11355 «Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення», який має імплементувати акти права ЄС щодо промислових викидів.

Про це повідомив один з його авторів, народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко.

За його словами, законопроєкт передбачає реформування сфери промислового забруднення шляхом застосування найкращих доступних технологій та методів, а також впровадження інтегрованих дозволів на викиди та скиди для підприємств та механізми контролю промислового забруднення.

«Законопроєкт має запустити процес поступового зменшення промислового забруднення довкілля та впливу промислових скидів та викидів на здоров’я громадян України», – зазначив парламентар.

Крім того, акцентував він, це важлива реформа на шляху України до ЄС та до реалізації програми Ukraine Facility.

«Законопроєкт відкриває шлях до імплементації Директиви 2010/75/ЄС. Після його остаточного ухвалення наша держава зможе почати довгоочікуване переобладнання промисловості. Це – запорука повоєнного зеленого відновлення нашої держави. Україна має продемонструвати цивілізованому світу готовність до виконання взятих на себе зобовʼязань», – наголосив Олег Бондаренко.

По материалам Політична партія «Слуга Народу»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям