Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.04.13
6198 6 Печатать

Исправление ошибок в приложении 4 отчетности по ЕСВ

   Що означає виправити помилку в звіті? Про використання у звітних документах ознак типу форми: «додатковий», «скасовуючий», «початковий»
   
   Не в у сіх таблицях звітності наявна графа «ознака типу форми», оскільки кожна таблиця звіту розрахована на проведення страхувальником певних дій. Таблиці звіту, що не містять графи «ознака типу форми» (таблиці 1-4 додаток 4), можуть подаватися лише за відповідний звітний період і не передбачають коригування помилок шляхом подання виправлених звітних таблиць. Дані таблиці є «початковими» в любому випадку і виправити допущену в них помилку страхувальник має право лише до закінчення терміну подання звіту. Іншими словами, таблиці звіту до Фонду, що відображають загальні нарахування єдиного внеску по застрахованих особах, в цілому, по страхувальнику не передбачають можливості виправлення помилок шляхом подання виправлених звітних таблиць після закінчення встановленого терміну звітування.
   
   Таблиці звітності, в яких передбачені ознаки типу форми «додатковий» (таблиця 5 та таблиця 7 Додатка 4 Порядку 22-2), «скасовуючий» та «початковий» (таблиця 5, 6 та таблиця 7 Додатка 4 Порядку 22-2), дають можливість подання даних таблиць окремим звітом за попередній період, якщо в поданих раніше звітних документах були допущені помилки в реквізитах (крім сум), що стосуються застрахованої особи та/або страхувальника.
   
   До прикладу, ознака типу форми «додатковий» (таблиця 5 та таблиця 7 Додатка 4 Порядку 22-2) використовується, якщо таблиці «Відомості про трудові відносини осіб» або «Наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства» були пропущені при поданні звітності. В такому разі, при поданні звітності за поточний звітний період формується звіт за попередній звітний період, який буде містити лише титульний аркуш та таблицю звіту, що була пропущена, з ознакою «додатковий».
   
   Ознака типу форми «скасовуючий» в бланках звітності використовується, якщо необхідно повністю «скасувати» відомості в розрізі однієї застрахованої особи, по якій була допущена помилка (крім сум), та подати змінену, вірну інформацію з типом «початкова». В такому разі, при поданні звітності за поточний звітний період формується звіт за попередній період, який буде містити лише титульний аркуш та дві таблиці звіту з відомостями, які були помилкові, з ознакою «скасовуючий» та відповідно з ознакою «початковий» із зазначенням правильних відомостей.
   
   Отже, звіт сформований для виправлення помилок за попередні періоди, не повинен містити таблиць 1-4 додатка 4. Крім того, зміни в сумах нарахованої заробітної плати (доходу) та у зв’язку з цим нарахування сум єдиного внеску за звітний місяць при формуванні скасовуючих документів не допускаються.
   
   
   Микола Паламарюк, головний спеціаліст відділу персоніфікованого обліку управління персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж
   Головного управління ПФУ в Чернівецькій області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Марина
03.04.13 23:40

Спасибо за статью, очень полезно и очень своевременно!

Ответить
  • Наталья
04.04.13 04:01

У кого нибудь была ситуация, что не правильно указан код работника и надо исправить. Штрафует ли фонд? Слышала что да, но не должны. Как на практике и были ли суды по этому поводу?

Ответить
  • Ната
04.04.13 04:33

Фонд не штрафует,попросили выписать газетку на 3 месяца и все...

Ответить
  • Я
04.04.13 06:57

Не штрафует, у меня была ситуация- бывший сотрудник оформляла пенсию, и обнаружилось что бухгалтер 5 лет указывала правильно ФИО, а коде последние четыре цифры были куазаны неверно. Подавала скасовуючу на неверный код и уточнюючу на правильный код. И все, без штрафов.

Ответить
  • Таня
04.04.13 10:19

Не штрафуют, если подать "скасовуючу" и "уточнюючу". А если найдут при проверке может быть штраф за подачу недостоверных данных которые используются в Государственном реестре общеобязательного государственного социального страхования, прочей отчетности …влекут за собой наложение штрафа от двадцати до тридцати необлагаемых минимумов доходов граждан (340 – 510 грн.). Повторное аналогичное правонарушение, совершенное в течение года влечет за собой наложение штрафа от тридцати до сорока необлагаемых минимумов доходов граждан (510 - 680 грн.)

Ответить
  • Ольга
04.04.13 11:58

Фонд не штрафует, Таня написала, так и есть, а вот налоговая за каждый 1ДФ штрафует, у меня была такая ситуация, ошибка в 3 кварталах, пытались оштрафовать за 4 квартал 2011 г.-510, 1квартал 2012-1020, и 2 квартал -1020. Писала письма в ГНИ АРК Крым, отменили 1020 и 1020, назначили за все кварталы по 510, можно было еще побороться, но учредитель сказал хватит, как раз летний сезон, не до них было. Но 1020 все таки отвоевала.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям