Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.06.13
4573 53 Печатать

Утверждена новая форма отчетности для работодателей

   Мінсоцполітики України затвердило порядок надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Цей порядок розроблено відповідно до ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI.
   
   До числа таких громадян належать:
   
   1) один із батьків або особа, яка їх замінює та:
   має на утриманні дітей віком до шести років;
   виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину-інваліда;
   утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства (незалежно від віку) та/або інваліда I групи (незалежно від причини інвалідності);
   2) діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи, яким виповнилося 15 років і які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;
   3) особи, звільнені після відбуття покарання чи примусового лікування;
   4) молодь, яка закінчила чи припинила навчання в загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби (протягом шести місяців після закінчення або припинення навчання чи служби) і яка вперше приймається на роботу;
   5) особи, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років;
   6) інваліди, які не досягли пенсійного віку, установленого ст. 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»;
   7) особи, яким виповнилося 15 років і які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу.
   
   Нормами зазначеного порядку встановлено, що роботодавці самостійно розраховують квоту працівників, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють у роботодавця та належать до такої категорії працюючих.
   
   Нагадаємо: для підприємств, установ та організацій із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб квота для цієї категорії працівників установлюється в розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік (ст. 14 Закону про зайнятість).
   
   За невиконання квоти на роботодавця чекає штраф за кожну необґрунтовану відмову в працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінзарплати, установленої на момент виявлення порушення.
   
   Крім того, з набранням чинності порядку, підприємства, установи й організації з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб повинні будуть звітувати до Державної служби зайнятості про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за визначеною формою. Звітність подають щороку не пізніше ніж 1 лютого після звітного року.
   
   Наказ Мінсоцполітики України «Про затвердження Порядку надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню» від 16.05.2013 р. № 271.
   Набирає чинності з дня офіційного опублікування.
   Станом на 19.06.2013 р. не опублікований
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Iehbr
20.06.13 06:40

Да введите уже сотню отчётов чтобы все работодатели разбежались.

Ответить
  • Аноним
20.06.13 07:09

А мы уже такой отчет сдаем года два.Правда в виде справки

Ответить
  • противный
20.06.13 08:10

Вітаю з Покращенням!

Ответить
  • ну-и- ну
20.06.13 08:11

ну и спрашиваеться -нафиг нам такое государство , которое перекладывает все свои обязанности на наши плечи? если начинать трудоустраивать всех дурных, больних и освободившихся то где нам искать работу - нормальным людям ?

Ответить
  • Аноним
20.06.13 08:25

ну-и-ну про госуд.согласна. А от тюрьмы и сумы не зарекайся

Ответить
  • Елена
20.06.13 08:30

Уррраааа!!!!! Наконец-то еще один отчет! Вот теперь заживееееем!!!!!

Ответить
  • ну-и- ну
20.06.13 08:31

" про суму и тюрьму", -действительно не зарекайся , но ...это уже даже не смешно

Ответить
  • Бухгалтер
20.06.13 08:31

Уже работающие тоже считаются, т.е. если из числа сотрудников есть попадающие под квоту, не принимая новых - норматив будет выполнен, я правильно поняла ????

Ответить
  • Олег
20.06.13 08:33

вообще то приказ Минтруда про утверждение этого отчета и Порядка его составления порождает больше вопросов чем ответов. а новым определением термина "работодатель", порядком "округления значений при расчете" и т.п. приказ вообще оригинален

Ответить
  • gjk
20.06.13 08:36

ДА

Ответить
  • Макс
20.06.13 08:39

а новым определением термина "работодатель", порядком "округления значений при расчете" и т.п. приказ вообще оригинален а что не так с правилами округления?

Ответить
  • Аноним
20.06.13 09:19

полностью соглашусь с ну-и- ну

Ответить
  • Вела
20.06.13 09:22

все это было бы смешно, когда бы не было так грустно....

Ответить
  • Аноним
20.06.13 09:30

Супер!!!!!!!!! А то как бы мы жили дальше без этой формы отчетности, дятлы !!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • Олег
20.06.13 09:38

Макс, 1. согласно закона о занятости ВСЕ РАБОТОДАТЕЛИ (у которых есть хоть один трудовой договор с работником) должны подавать эту форму. согласно же приказа Минтруда - работодатель, это тот, у кого их более 20. Если Минтруда хотел освободить от подачи отчета работодателей, среднеучетная численность работников у которых не превышает 20 - надо было так и написать. А теперь - бред с терминологией и обязанностями получается. 2. Насчет правил округления просто обратите внимание на слова "округлюються цифри поступово справа наліво".

Ответить
  • Мдя))))
20.06.13 09:48

Тепер я знаю на що йдуть мої податки)) За такі "прекрасні" зміни та нововведення треба ж комусь там "наверху" платити зарплату)))) Покращення не те слово)))

Ответить
  • Берса
20.06.13 10:33

Да весело живется в нашем государстве не успеваем изучать одно законодательство как появляется другое, А вообще не понимаю всей этой , извините, херни, если не сказать грубее, я сама воспитываю дочь, но ни на кого никогда не надеялась и всегда полагалась только на себя, когда 17 лет назад рожала знала на что шла... и есть у меня знакомые у них ребенок инвалид они тоже всегда сами выкручиваются сами и ребенка лечат и все что нужно для нормальной жизни есть и они не предприниматели и высшего образования не имеют просто живем с девизом по жизни "НИ НА КОГО НЕ НАДЕЙСЯ и сам не плошай", и считаю все сами кузнецы своей судьбы вот и пускай думают как жить а не ждут подачки от нормальных людей. Мы и так их содержим на свои налоги..... нам достаточно президента end "kompani" в лице всех гос. служащих и бюджетников.... А то уже не знают как добросовестных людей прижать, что бы и дышать уже не могли... Мы и так уже за все платим налоги, ах да еще воздухом дышим бесплатно...Почти как сказка о Чиполино.... мы Чиполины,а они все сеньеры Помидоры...ха-ха-ха)))))))))!!!

Ответить
  • Гость
20.06.13 10:37

Мне очень понравился этот пункт: 3) особи, звільнені після відбуття покарання чи примусового лікування.

Ответить
  • Дзержинский
20.06.13 10:39

Берса вы прям в точку про Чиполино, я давно об этом говорю, остался дождь и снег без налога и отчета

Ответить
  • Светлана
20.06.13 10:41

уже нет смешней слова "штраф" от всех законотворящих и законобдящих органов. на большее,увы,не способны.

Ответить
  • Светлана
20.06.13 10:42

Дзержинскому и воздух,про воздух не забыли б))))

Ответить
  • Михаил
20.06.13 10:47

Олег 20.06.2013 10:38:36 Макс, 1. согласно закона о занятости ВСЕ РАБОТОДАТЕЛИ (у которых есть хоть один трудовой договор с работником) должны подавать эту форму. где это в законе такое написано? Обов'язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування таких громадян відповідно до вимог частини другої цієї статті, про що роботодавці інформують щороку центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, у встановленому ним порядку. там же ссылка идет на ч.2

Ответить
  • ПРОСТО УСТАЛА
20.06.13 10:48

1) один із батьків або особа, яка їх замінює та: має на утриманні дітей віком до шести років....... Я верно поняла ,что это не обязательнл мать-одиночка ,а просто женщина после ухода за ребенком до 3-х лет ?????????????

Ответить
  • люся
20.06.13 11:10

Налоги наши идут хрен знает куда...пардон... И даже не только мы должны содержать "особи, звільнені після відбуття покарання чи примусового лікування."и других, А ДАЖЕ ЗДОРОВЫХ И ВПОЛНЕ ВРОДЕ БЫ НОРМАЛЬНЫХ НО -ХИТРЫХ!!!!!!! Знакомая рассказывала про брата, что живет с девушкой в селе, которая родила ребенка , сейчас ему 9 м-в, мужа нет и не было.Ладно.Никогда нигде не работала-ладно.Алиментов нет. Сейчас этот брат (не работает, стоит на бирже труда),сделал ей своего ребенка.Уже 5м-в беременности.Спрашивают, за что жить будете??? Ответ:ЗА ЧТО И СЕЙЧАС, ЗА ДЕТСКИЕ, А ЕЩЕ ПОЛУЧИМ НА ВТОРОГО....ВОПРОСЫ??????

Ответить
  • Михаил
20.06.13 11:17

ПРОСТО УСТАЛА. получается, что да, ибо ниже сказано в отношении одиночек по-другому

Ответить
  • Олег
20.06.13 11:22

Михаил - последний абзац статьи 1 Закона "Про зайнятість населення": Терміни "роботодавці", ... вживаються у значенні, наведеному в законах України "Про організації роботодавців", "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", "Про соціальний діалог в Україні", "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні" та "Про професійний розвиток працівників". - роботодавець - власник підприємства, установи, організації незалежно від форми власності та виду діяльності або уповноважений ним орган чи фізична особа, яка відповідно до законодавства використовує найману працю (статья 1 Закона "Про професійний розвиток працівників"). - как видно про 20 человек ни слова. - Обов'язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування таких громадян відповідно до вимог частини другої цієї статті, про що роботодавці інформують щороку центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, у встановленому ним порядку (часть 3 Закона "Про зайнятість населення"). вот и взвешивайте, как понимать законодателя, Минсоцполитики и их вместе взятых

Ответить
  • Олег
20.06.13 11:23

(часть 3 статьи 14 Закона "Про зайнятість населення")

Ответить
  • Ольга Запорожье
20.06.13 11:45

Это комментарий к выступлению Азарова по поводу покращення и создания новых рабочих мест ! как всегда - переложили на на род свои обещания! Почему работодатель должен создавать новое рабочее место под освободившегося из тюрьмы вора или наркомана?

Ответить
  • Михаил
20.06.13 12:03

Олег, еще раз для тех кто в танке 2. Для працевлаштування зазначених у частині першій цієї статті громадян (крім інвалідів, які не досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", норматив працевлаштування на роботу яких встановлюється згідно із Законом України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні") підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. 3. Роботодавці самостійно розраховують квоту, зазначену в частині другій цієї статті, з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах, в установах та організаціях і належать до таких, що неконкурентоспроможні на ринку праці (крім інвалідів), та забезпечують їх працевлаштування самостійно. Роботодавці можуть звернутися за сприянням для працевлаштування даної категорії громадян до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції. Обов'язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування таких громадян відповідно до вимог частини другої цієї статті, про що роботодавці інформують щороку центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, у встановленому ним порядку. во второй части говорится на кого это распространяется понятно, что если на пр-тии 10 человек ему не надо соблюдать норматив, с какой радости ему подавать отчет

Ответить
  • Олег
20.06.13 12:33

Михаил, а где вы там увидели, что у кого норматив "ноль" не должны информировать ЦЗ? читая норму закона получается, что даже если у вас норматив ноль, то все равно информировать надо. И уже следующий вопрос "зачем"? читайте внимательно и танк тут ни при чем формально Порядок можно понимать так, что у кого нет норматива - могут отчет не подавать, но прямо об этом опять таки не написано. Есть только "работодатель - более 20-ти" Вы в законе встречали такое определение работодателя???

Ответить
  • Иннуша
20.06.13 12:55

а у меня на предприятии из 4-х человек -2 инвалида. Вот думаю сдавать ли отчет?

Ответить
  • Михаил
20.06.13 13:13

Олег, в любом случае если вы не может сложить 2+2 по нормам закона в законе идет ссылка на порядок 271, где прямо сказано роботодавці - підприємства, установи, організації з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб.

Ответить
  • k.
20.06.13 14:29

всегда думала что работника надо принимать на работу по его опыту работы,образованию,умению ,а не по справке ,получается что : есть здоровый мужчина 35 лет с 10 стажем и ребенком и есть алкаш вышедший с тюрмы и с алиментами на 4-летнего ребенка-предпочтение отдаем второму , лиш бы в квоту вписатся??? маразм

Ответить
  • Бухи-Бухи
20.06.13 14:44

Ну, и естессно, сюда нет отправки электронного отчета? Ножками относить, никак? :))) :)))) :))))

Ответить
  • ЕЛЕНА
20.06.13 14:49

А декретчицы входят в "п.1) один із батьків або особа, яка їх замінює та: має на утриманні дітей віком до шести років",или их не считать;????

Ответить
  • Sweet
20.06.13 15:18

k. 5 баллов! маразм крепчает, а доктор всё не идёт!

Ответить
  • Михаил
20.06.13 15:25

ЕЛЕНА, теоретически входят, но она должна выйти на полный день для норматива, при этом она потеряет пособие от собеса

Ответить
  • минЗдох
20.06.13 15:51

посчитайте штрафы за несдачу и сравните с трудозатратами на сдачу

Ответить
  • Н
20.06.13 15:54

Капец!!!!!! На кой хрен мы платим налоги этому государству????????? Если все свои обязанности это государство перекладывает на нас!

Ответить
  • Кирпулька
20.06.13 16:20

2. Для працевлаштування зазначених у частині першій цієї статті громадян (крім інвалідів, які не досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", норматив працевлаштування на роботу яких встановлюється згідно із Законом України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні") підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. На предприятии прошло сокращение. А квота льготников расчитывается "за попередній календарний рік", получается нужно сокращать всех кто необходим предприятию, а оставлять КВОТУ

Ответить
  • Ольчик_
20.06.13 20:48

Расслабтесь...пока он ещё не чинний

Ответить
  • бухибухи
20.06.13 20:49

підприємства, установи й організації з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб повинні будуть звітувати до Державної служби зайнятості - а фізичні особи підприємці з найманими працівниками не попадают під цей порядок .?????

Ответить
  • Михаил
20.06.13 22:35

фізичні особи підприємці з найманими працівниками не попадают під цей порядок

Ответить
  • ольчик_
21.06.13 07:53

ФОП не подаёт такой отчёт - это отнозначно

Ответить
  • Астра ЛВШ
21.06.13 08:46

Почитала. У меня под сотню штатных сотрудников, значит, я попала. Буду выкручиваться за счет пункта 6: 6) особи, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" залишилося 10 і менше років. У меня таких 8, а надо 5 человек, согласно квоты (5 % от числа штатников.)

Ответить
  • Аноним
21.06.13 10:53

Почитайте сам Закон "Про зайнятість населення". там еше "Интереснее.""

Ответить
  • Аноним
21.06.13 10:58

Для Ольчик. Закон уже чинний с 05.07.2012г. это только сейчас раздуплились.Я на семинаре где-то в сентябре 2012 г была. Уже тогда эти квоты обсуждани, и весь закон по пунктам проходили.

Ответить
  • Лана
21.06.13 11:29

Интересно, у меня ребенок до 6 лет - я что, должна писать заявление, что папа на своем предприятии в квоту не учитывается? Как интересно они это проверят.... маразм крепчал....

Ответить
  • 2106
21.06.13 13:25

Лана они сразу узнают после отчета компании папы и ваше. а вот как узнать компании самой? вот это вопрос почти не решаемый.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям