Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Про єдиний податок для платників третьої групи (юридичних осіб) (лист ГУ ДФС у Дніпропетровській області від 10.07.2019 р. № 3178/ІПК/04-36-12-04-21)

Про єдиний податок для платників третьої групи (юридичних осіб) (лист ГУ ДФС у Дніпропетровській області від 10.07.2019 р. № 3178/ІПК/04-36-12-04-21)

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 10.07.2019 р. № 3178/ІПК/04-36-12-04-21

Про єдиний податок для платників третьої групи (юридичних осіб)

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області на звернення Товариства щодо перебування на спрощеній системі оподаткування, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), повідомляє.

Товариство поінформувало, що є платником єдиного податку третьої групи, учасниками Товариства було прийнято рішення про збільшення статутного капіталу шляхом внесення майна в натурі.

Товариство, посилаючись на п. 291.6 ст. 291 Кодексу, запитує, чи не буде порушенням законодавства та чи не призведе до необхідності для Товариства перейти на загальну систему оподаткування операція збільшення розміру статутного капіталу шляхом внесення майна в натурі.

Особливості застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності визначено главою 1 розділу XIV Кодексу.

Згідно п. 291.6 ст. 291 Кодексу платники єдиного податку першої - третьої груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

Зазначена норма Кодексу не регулює порядок зміни розміру статутного капіталу платника єдиного податку.

Крім цього, п. 292.11 ст. 292 Кодексу визначено, що суми коштів та вартість майна, внесені засновниками або учасниками платника єдиного податку до статутного капіталу такого платника не включаються до складу доходу.

Тобто, Кодекс не обмежує право платника єдиного податку збільшувати свій статут шляхом внесення майна.

Враховуючи зазначене, операція збільшення розміру статутного капіталу шляхом внесення майна в натурі не перешкоджає перебуванню Товариства на спрощеній системі оподаткування.

Податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватись виключно платником податків, якому надано таку консультацію (п. 52.2 ст. 52 Кодексу).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям