Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо визначення назви посади керівника аудиторської фірми (лист Мінсоцполітики від 09.11.2017 р. № 1625/0/102-18/284)

Щодо визначення назви посади керівника аудиторської фірми (лист Мінсоцполітики від 09.11.2017 р. № 1625/0/102-18/284)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 09.11.2017 р. № 1625/0/102-18/284

Про надання роз'яснення

У Департаменті заробітної плати та умов праці розглянуто Ваше звернення до Урядової гарячої лінії щодо визначення назви посади керівника аудиторської фірми і повідомляється.

У Національному класифікаторі України ДК 003:2010 "Класифікатор професій", затвердженому наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 N 327 (зі змінами) (далі - Класифікатор), передбачено назви посад "Директор (начальник, інший керівник) підприємства" з кодом 1210.1, яка належить до професійного угрупування "Керівники підприємств, установ та організацій", та "Директор малої фірми (страхової, аудиторської, рекламної і т. ін.)", "Керуючий агентством (страховим, торговельним, нерухомості, рекламним і т. ін.)" з кодом 1317, які належать до професійного угрупування "Керівники малих підприємств без апарату управління в комерційному обслуговуванні".

У зв'язку з тим, що неможливо передбачити усі напрями використання тих чи інших посад (професій) у різних видах економічної діяльності, для утворення нових назв посад (професій) рекомендується застосовувати положення Додатка В до Класифікатора, зокрема примітку 2.

Відповідно до цієї примітки базові професійні назви робіт (посад, професій), що містяться у чинному Класифікаторі, можуть бути розширені для внутрішнього використання термінами та словами, які уточнюють місце роботи, виконувані роботи, сферу діяльності за умови дотримання лаконічності викладення, якщо інше не передбачено у Класифікаторі чи відповідних нормативно-правових актах.

При утворенні нових назв посад (професій) зберігається код базової назви.

Таким чином, з урахуванням установчих документів відповідних аудиторських фірм від зазначених базових назв утворюються деталізовані назви посад "Директор аудиторської фірми", "Голова аудиторської фірми" з кодом 1210.1 або "Директор аудиторської фірми", "Керуючий аудиторською фірмою" з кодом 1317.

Одночасно зазначаємо, що листи Міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційний, роз'яснювальний та рекомендаційний характер і не повинні встановлювати нових правових норм.

 

Директор Департаменту

О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям