Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно применения кодов экономической классификации расходов при обеспечении спортсменов, тренеров, судей питанием, возмещения проезда, суточных, проживания во время проведения учебно-тренировочных сборов и спортивных соревнований местного уровня

Относительно применения кодов экономической классификации расходов при обеспечении спортсменов, тренеров, судей питанием, возмещения проезда, суточных, проживания во время проведения учебно-тренировочных сборов и спортивных соревнований местного уровня



   
ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 05.10.2015 р. N 14-09/907-2406

   Державна казначейська служба України розглянула лист <...> щодо застосування кодів економічної класифікації видатків при забезпеченні спортсменів, тренерів, суддів харчуванням, відшкодування проїзду, добових, проживання під час проведення навчально-тренувальних зборів та спортивних змагань місцевого рівня та в межах компетенції повідомляє.
   
   Економічна класифікація видатків бюджету призначена для чіткого розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави та місцевого самоврядування.
   
   Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 N 333, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 27.03.2012 за N 456/20769 (далі - Інструкція), передбачено, що за кодом економічної класифікації видатків 2230 "Продукти харчування" здійснюються видатки на придбання продуктів харчування та/або оплата послуг з харчування для лікувально-профілактичних закладів, будинків-інтернатів, загальноосвітніх навчальних закладів, дитячих будинків, дитячих дошкільних установ, профтехучилищ, вищих закладів освіти та інших установ (організацій) згідно із законодавством, компенсаційні виплати за всі види харчування, передбачені законодавством.
   
   За КЕКВ 2240 "Оплата послуг (крім комунальних)" здійснюються оплата послуг з харчування на період проведення заходу, оплата проїзду, добових, проживання та інших витрат відповідно до законодавства тренерів, суддів, інших учасників навчально-тренувальних зборів, змагань, олімпіад, молодіжних, фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, наукових конференцій тощо, які надають послуги відповідно до укладених угод (п. п. 3, 24 п. 2.2.4).
   
   Таким чином, у разі проведення спортивного заходу видатки на забезпечення продуктами харчування або виплату компенсації за них на період проведення заходу необхідно здійснювати за КЕКВ 2240 "Оплата послуг (крім комунальних)".
   
   Для здійснення видатків на виплату компенсації за продукти харчування за КЕКВ 2240 "Оплата послуг (крім комунальних)" до органу Державної казначейської служби подається наказ на проведення заходу, в якому у зв'язку з неможливістю організації повноцінного харчування передбачається виплата компенсації за продукти харчування визначеним особам.
   
   Крім того, звертаємо увагу, що відповідно до п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 18.09.2013 N 689 "Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів державного та міжнародного рівня" Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям необхідно розробити та затвердити для учасників спортивних заходів місцевого рівня, спортсменів шкіл вищої спортивної майстерності, центрів олімпійської підготовки норми витрат на харчування, лікарські засоби та вироби медичного призначення і відповідні порядки.
   
   Перший заступник Голови
   
В. Дуда

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям