Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо застосування КЕКВ під час придбання комплектувальних виробів для обладнання (лист Держказначейства від 22.02.2017 р. № 16-08/188-3084)

Щодо застосування КЕКВ під час придбання комплектувальних виробів для обладнання (лист Держказначейства від 22.02.2017 р. № 16-08/188-3084)

ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 22.02.2017 р. № 16-08/188-3084

Щодо застосування КЕКВ під час придбання комплектувальних виробів для обладнання

Державна казначейська служба України розглянула лист <...> щодо застосування коду економічної класифікації видатків при плануванні та проведенні видатків на придбання комплектувальних виробів для обладнання і в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до частини 5 статті 10 Бюджетного кодексу України видатки бюджету класифікуються за економічною характеристикою операцій, що здійснюються при їх проведенні (економічна класифікація видатків бюджету).

За економічною класифікацією видатків бюджету видатки бюджету поділяються на поточні та капітальні.

Згідно з Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 р. N 333, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 27.03.2012 р. за N 456/20769 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 21.06.2012 р. N 754) (далі - Інструкція), економічна класифікація видатків бюджету призначена для чіткого розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави та місцевого самоврядування.

Економічна класифікація видатків бюджету забезпечує єдиний підхід до всіх учасників бюджетного процесу з точки зору виконання бюджету.

За категорією 2200 "Використання товарів і послуг" здійснюється оплата поточних видатків, оплата послуг, придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби.

Придбання комплектувальних виробів і деталей для ремонту всіх видів виробничого та невиробничого обладнання; витратних та інших матеріалів до комп'ютерної техніки та оргтехніки (кабельних коробів-кабелеводів, монтажних та комутаційних панелей, розеток, конекторів-з'єднувачів, накопичувачів інформації, картриджів, тонерів тощо); пасивного мережевого обладнання (патч-панелей, конекторів, роз'єднувачів, шаф тощо) здійснюється за кодом економічної класифікації видатків 2210 "Предмети, матеріали, обладнання та інвентар" (пп. 2.2.1 - 8 Інструкції).

За категорією 3100 "Придбання основного капіталу" передбачаються видатки на придбання або створення власними силами активів, віднесених, згідно із законодавством, до основних засобів та окремих інших необоротних матеріальних активів.

Пунктом 1 розділу II Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 "Основні засоби", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 р. N 1202, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 р. за N 1017/18312, (далі - П(С)БО), визначено, що одиницею обліку основних засобів є об'єкт основних засобів, зокрема конструктивно відокремлений предмет, призначений для виконання певних самостійних функцій.

Якщо один об'єкт основних засобів складається з частин, які мають різний строк корисного використання (експлуатації), то кожна з цих частин може визнаватися в бухгалтерському обліку як окремий об'єкт основних засобів.

Об'єкт основних засобів оцінюється за первісною вартістю, якою є собівартість виробництва у разі самостійного виготовлення (створення) (п. 4 П(С)БО).

 

В. о. Голови

В. Дуда

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям