Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 р. N 49 "Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення" (лист ДРСУ ід 10.10.2016 р. N 6205/0/20-16)

Щодо наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 р. N 49 "Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення" (лист ДРСУ ід 10.10.2016 р. N 6205/0/20-16)

ДЕРЖАВНА РЕГУЛЯТОРНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 10.10.2016 р. № 6205/0/20-16

Державна регуляторна служба України (далі - ДРС) розглянула звернення щодо наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 р. N 49 "Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення" та повідомляє таке.

Відповідно до рішення ДРС від 04.07.2016 р. N 8 "Про необхідність усунення Міністерством фінансів України порушень принципів державної регуляторної політики згідно з вимогами Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" та за результатами протокольної наради, яка відбулася 21.07.2016 р., Мінфіном листом від 02.09.2016 р. N 31-11180-09-10/25160 подано на погодження до ДРС проект наказу Міністерства фінансів України "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року N 49" (далі - Проект наказу).

Під час розгляду Проекту наказу на адресу ДРС надійшли листи від суб'єктів господарювання, а також представника суб'єкта приватного бізнесу, яким надані зауваження та пропозиції до редакції відповідного проекту регуляторного акта.

Відповідно до статті 9 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" (далі - Закон) усі зауваження та пропозиції щодо проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов'язковому розгляду розробником цього проекту. За результатами цього розгляду розробник проекту регуляторного акта повністю або частково враховує одержані зауваження та пропозиції або мотивовано їх відхиляє.

Зазначаємо, що один із ключових принципів державної регуляторної політики, визначених статтею 4 Закону, - принцип прозорості та врахування громадської думки - передбачає відкритість для фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань дій регуляторних органів на всіх етапах їх регуляторної діяльності, обов'язковий розгляд регуляторними органами ініціатив, зауважень та пропозицій, наданих у встановленому законом порядку фізичними та юридичними особами, їх об'єднаннями, обов'язковість і своєчасність доведення прийнятих регуляторних актів до відома фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань, інформування громадськості про здійснення регуляторної діяльності.

Отже, з метою дотримання зазначених вище вимог згаданого Закону ДРС звернулася до Мінфіну з пропозицією здійснити об'єктивний розгляд відповідних звернень та інформувати про його результати.

При цьому повідомляємо, що остаточне рішення щодо погодження відповідного проекту регуляторного акта буде прийнято після отримання від головного розробника інформації щодо розгляду зазначених звернень.

 

Голова Державної
регуляторної служби України

К. Ляпіна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям