Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Інформація про стан забезпечення застрахованих осіб та членів їхніх сімей реабілітаційним лікуванням у санаторно-курортних закладах у 2016 році (лист Фонду соцстраху з ТВП 24.01.2017 р. № 2.4-38-131)

Інформація про стан забезпечення застрахованих осіб та членів їхніх сімей реабілітаційним лікуванням у санаторно-курортних закладах у 2016 році (лист Фонду соцстраху з ТВП 24.01.2017 р. № 2.4-38-131)

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

Додаток
до листа
24.01.2017 № 2.4-38-131

 

Інформація
про стан забезпечення застрахованих осіб та членів їхніх сімей реабілітаційним лікуванням у санаторно-курортних закладах у 2016 році

Відповідно до статті 10 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.99 N 1105-XIV (далі - Закон) Фонд соціального страхування України зобов'язаний забезпечувати фінансування та виплачувати матеріальне забезпечення, страхові виплати і надавати соціальні послуги застрахованим особам та членам їхніх сімей.

Одним із видів соціальних послуг за рахунок коштів Фонду є оплата лікування застрахованих осіб і членів їхніх сімей у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань та травм. Право застрахованих осіб на отримання такого лікування передбачено статтею 29 Закону.

Пунктом 11 статті 10 Закону визначено зобов'язання Фонду щодо укладання угод із санаторно-курортними закладами для обслуговування застрахованих осіб, які направляються безпосередньо із стаціонару лікувального закладу до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів. При цьому Фонд несе відповідальність згідно із Законом за шкоду, заподіяну з його вини застрахованим особам внаслідок несвоєчасної або неповної виплати матеріального забезпечення, страхових виплат, ненадання або несвоєчасне надання соціальних послуг відповідно до Закону.

З метою належного виконання покладених на Фонд обов'язків, Виконавчою дирекцією Фонду у грудні 2015 року було розпочато закупівлю послуг із медичної реабілітації за процедурою відкритих торгів відповідно до Закону України "Про здійснення державних закупівель". Проте у зв'язку із надходженням скарг від ДП "Санаторно-курортний лікувальний центр "Шкло" зазначені торги були двічі призупинені. У зв'язку з цим застраховані особи і члени їхніх сімей протягом 3 календарних місяців поточного року були повністю позбавлені відновлювального лікування (медичної реабілітації) в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

Для забезпечення застрахованих осіб послугами з медичної реабілітації за рахунок коштів Фонду Виконавчою дирекцією Фонду в 2016 році були здійснені наступні заходи:

1. На I квартал 2016 року було продовжено дію договорів, укладених на 2015 рік, в обсязі, що не перевищує 20 % суми, визначеної в договорах в попередньому році, відповідно до частини 6 статті 40 Закону України "Про здійснення державних закупівель". У зазначеному періоді за рахунок коштів Фонду послуги із відновлювального лікування в реабілітаційних відділеннях оздоровниць отримали застраховані особи та члени їхніх сімей по 2641 путівці на суму 24,9 млн грн.;

2. На II - IV квартали 2016 року (протягом травня - липня) було проведено 28 переговорних процедур із санаторно-курортними закладами відповідно до пункту 2 частини 2 статті 39 Закону України "Про здійснення державних закупівель". На зазначений період за рахунок коштів Фонду придбано послуг із лікування застрахованих осіб і членів їхніх сімей по 10624 путівках на загальну суму 122,2 млн грн.;

3. На IV квартал 2016 року (протягом жовтня - листопада), враховуючи додаткове надходження заявок від виконавчих дирекцій відділень Фонду, було додатково проведено 23 переговорні процедури із санаторно-курортними закладами відповідно до пункту 2 частини 2 статті 35 Закону України "Про публічні закупівлі" із застосуванням електронного механізму системи "Prozorro". За результатами проведених процедур на зазначений період у санаторно-курортних закладів додатково придбано 1280 путівок на суму 14,0 млн грн.

На 2016 рік згідно з планом розподілу путівок на відновлювальне лікування застрахованих осіб і членів їхніх сімей придбано 14666 путівок на загальну суму 162, 3 млн гривень.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям