Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо розрахунку перших п'яти днів тимчасової непрацездатності (лист Фонду соцстраху з ТВП від 09.08.2016 р. № 5.2-32-1382)

Щодо розрахунку перших п'яти днів тимчасової непрацездатності (лист Фонду соцстраху з ТВП від 09.08.2016 р. № 5.2-32-1382)

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

ЛИСТ

від 09.08.2016 р. № 5.2-32-1382

Щодо розрахунку перших п'яти днів тимчасової непрацездатності

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності проаналізувала питання, викладені у листі, та в межах компетенції повідомляє таке.

Відповідно до ст. 22 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" від 23.09.99 р. N 1105 допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, виплачується Фондом застрахованим особам починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності) незалежно від звільнення застрахованої особи в період втрати працездатності, у порядку та розмірах, установлених законодавством.

Оплата перших п'яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, здійснюється за рахунок коштів роботодавця у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

У випадку, наведеному у листі, слід застосовувати розрахунок перших п'яти днів тимчасової непрацездатності за варіантом 1, а саме: оплаті за рахунок роботодавця підлягають лише дні з 22 по 23 липня. Починаючи з шостого дня допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується Фондом.

Заступник директора

Т. Нагорна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям