Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно анализа Закона о налоговом компромиссе

Относительно анализа Закона о налоговом компромиссе



   
КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ
   
   ЛИСТ
   
   від 18.02.2015 р. N 04-27/10-488

   На виконання підрозділу 92 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України наказом Державної фіскальної служби України від 17.01.2015 р. N 13 затверджені Методичні рекомендації щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу.
   
   Аналіз норм зазначених рекомендацій свідчить, що їх положеннями розширені права контролюючих органів відносно визначених вищезазначеними нормами Податкового кодексу України.
   
   Так, Методичними рекомендаціями у спосіб, не передбачений законом, встановлена необхідність проведення перевірки контролюючими органами заяви та матеріалів до неї на предмет їх відповідності умовам податкового компромісу, прийняття контролюючим органом рішення щодо погодження/непогодження застосування податкового компромісу, терміни сплати узгодженого зобов'язання для досягнення податкового компромісу визначаються не відповідно до підрозділу 92 розділу XX "Перехідні положення" Кодексу, а відповідно до загальних термінів, передбачених Кодексом, що обмежує можливість застосування податкового компромісу у визначений Законом термін тощо.
   
   Комітет з питань податкової та митної політики на своєму засіданні 11.02.2015 р. відповідно до норм Закону України "Про комітети Верховної Ради України" щодо контрольних функцій парламентських комітетів з метою забезпечення прав платників податків прийняв рішення запропонувати Державній фіскальній службі України привести вищевказані Методичні рекомендації щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу у відповідність з підрозділом 92 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України.
   
   Просимо у визначений законом строк повідомити про приведення Методичних рекомендацій у відповідність з нормами Податкового кодексу України, про посадових осіб Державної фіскальної служби України, які допустили порушення Закону в підзаконному акті, та надати в Комітет усі підзаконні акти, прийняті ДФС України та її підрозділами на виконання підрозділу 92 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України.
   
   Голова
   
Р. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям