Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно подачи отчетности за 2014 год

Относительно подачи отчетности за 2014 год



   
МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ МІНДОХОДІВ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ У М. ПОЛТАВІ
   ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ МІНДОХОДІВ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 10.02.2015 р. № 2606/10/16-01-11-01-30
   
   Про подання звітності

   Розглянувши Ваш запит повідомляємо, що відповідно до п.52.1 та п.52.2 ст.52 розділу II Податкового кодексу України від 02 12.2010 року № 2755-VІ (із змінами та доповненнями, далі - ПКУ) контролюючі органи надають безоплатно консультації з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства. Податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
   
   Відповідно до п.49.2 ст.49 ПКУ (зі змінами внесеними Законом України від 28.12.14 № 71 - VIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 1 січня 2015 року), платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог цього Кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.
   
   При цьому, платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.
   
   Платники податку на прибуток, малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України, подають разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації (п.46.2 ст.46 ПКУ).
   
   Згідно з п.п. 134.1.1 п 134.1 ст.134 ПКУ об'єктом оподаткування є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерською обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень цього розділу.
   
   Фінансова звітність - бухгалтерська звітність. що містить інформацію про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період (ст.. 1 Закону України від 16.07.1999 № 996-ХІV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (із змінами та доповненнями)).
   
   Отже, при поданні податкової звітності за 2014 рік, а саме, декларація з податку на прибуток підприємства та фінансова звітність подається незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність. Починаючи зі звітності за 2015 рік підприємству для подання декларації по податку на прибуток, необхідно враховувати не лише показники по доходах та витратах, а також інші операції, які відображаються в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності. У разі наявності показників, які відображаються в бухгалтерському обліку податкова та фінансова звітність платником податку на прибуток подається.
   
   
   Перший заступник начальника
   
Д.М. Мельник

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям