Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об отмене приказа Министерства экономики Украины, Министерства финансов Украины от 10 сентября 1996 года N 120/190 "Об утверждении Положения о порядке уценки и реализации залежавшейся продукции из группы товаров широкого потребления и продукции производственно-технического назначения"

Об отмене приказа Министерства экономики Украины, Министерства финансов Украины от 10 сентября 1996 года N 120/190 "Об утверждении Положения о порядке уценки и реализации залежавшейся продукции из группы товаров широкого потребления и продукции производственно-технического назначения"



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 02.06.2016 р. № 3631-04/16399-07

   
   Мінекономрозвитку розглянуло лист <...> щодо скасування наказу Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України від 10 вересня 1996 року N 120/190 "Про затвердження Положення про порядок уцінки і реалізації продукції, що залежалась, з групи товарів широкого вжитку і продукції виробничо-технічного призначення" і повідомляє.
   
   Методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про запаси визначено Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 9 "Запаси", затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 20.10.99 р. N 246 (далі - П(С)БО 9).
   
   Відповідно до П(С)БО 9 запаси відображаються в бухгалтерському обліку і звітності за найменшою з двох оцінок: первісною вартістю або чистою вартістю реалізації. Запаси відображаються за чистою вартістю реалізації, якщо на дату балансу їх ціна знизилась або вони зіпсовані, застаріли або іншим чином втратили первісно очікувану економічну вигоду. Чиста вартість реалізації визначається за кожною одиницею запасів вирахуванням з очікуваної ціни продажу очікуваних витрат на завершення виробництва і збут.
   
   Враховуючи те, що порядок відображення сум уцінки запасів у бухгалтерському обліку врегульовано П(С)БО 9, та у зв'язку з прийняттям Господарського та Цивільного кодексів України наказ Мінекономіки, Мінфіну від 10.09.96 р. N 120/190 втратив чинність.
   
   Додатково зазначаємо, що відповідно до Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 р. N 375, Мінфін є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову та бюджетну політику, державну політику в сфері організації та контролю за виготовленням цінних паперів, документів суворої звітності, державну політику в сфері державного пробірного контролю, бухгалтерського обліку, тощо.
   
   Враховуючи викладене, пропонуємо звернутися до Міністерства фінансів України для отримання більш детальної інформації щодо порушених у листі питань.
   
   
   Директор Департаменту розвитку
   підприємництва та регуляторної політики
В. Семеніхін

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям