Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо надання інформації (лист Мінекономрозвітку від 09.11.2016 р. № 3302-06/35905-03)

Щодо надання інформації (лист Мінекономрозвітку від 09.11.2016 р. № 3302-06/35905-03)

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 09.11.2016 р. № 3302-06/35905-03

Державній фіскальній службі України

 

Щодо надання інформації

До Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (далі - Мінекономрозвитку), як Уповноваженого органу у сфері закупівель відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі" (далі - Закон), надходять численні звернення від суб'єктів сфери щодо питання зміни ціни у договорі про закупівлю у зв’язку із зміною ставок податків і зборів.

Пунктом б частини четвертої статті 36 Закону встановлено, що істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов'язань сторонами в повному обсязі, крім випадку зміни ціни у зв’язку із зміною ставок податків і зборів пропорційно до змін таких ставок.

Так, у замовників та постачальників на практиці виникає питання щодо можливості застосування зазначеного випадку зміни ціни договору у разі зміни постачальником системи оподаткування платника податку (наприклад, на момент укладання договору про закупівлю постачальник був платником єдиного податку за спрощеною системою оподаткування, у подальшому такий платник перейшов на загальну систему оподаткування).

З огляду на те, що одним із основних завдань ДФС є реалізація державної податкової політики відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.05.2014 р. N 236 "Про Державну фіскальну службу України", просимо з урахуванням норм податкового законодавства надати інформацію із зазначеного питання та роз'яснити, яким чином та на якій підставі може відбуватися зміна ставок податків і зборів та чи вважатиметься зміною ставок податків і зборів зміна системи оподаткування.

Директор департаменту регулювання
державних закупівель
Мінекономрозвитку України

О. Стародубцев

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям