Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно бухгалтерского учета хозяйственных операций

Относительно бухгалтерского учета хозяйственных операций



   

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 30.05.2011 р. N 31-08410-07-27/13794


   
   Департамент податкової, митної політики, доходів, адміністрування платежів і методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 19.05.2011 р. N 24157/1/1-11 щодо розгляду звернення від 04.05.2011 р. N 04/05 -48 повідомляє.
   
   Відповідно до статті 9 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій і повинні бути складені під час здійснення цієї операції, а якщо неможливо - безпосередньо після її завершення.
   
   Порядок створення, отримання та відображення підприємствами у бухгалтерському обліку, а також зберігання первинних документів встановлено Положенням про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.95 р. N 88.
   
   Рахунок (рахунок-фактура) за своїм призначенням не відповідає ознакам первинного документа, оскільки ним не фіксується будь-яка господарська операція, розпорядження або дозвіл на проведення господарської операції, а носить лише інформаційний характер.
   
   Директор департаменту
   податкової, митної політики,
   доходів, адміністрування платежів та
   методології бухгалтерського обліку
   
   М. Чмерук

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям