Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке возмещения предприятиям расходов, связанных с выплатой среднего заработка военнообязанным

О порядке возмещения предприятиям расходов, связанных с выплатой среднего заработка военнообязанным



   
МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
   ДЕПАРТАМЕНТ ФІНАНСІВ
   
   ЛИСТ
   
   від 02.02.2015 р. № 248/3/9/1/60
   
   Щодо порядку відшкодування підприємствам витрат, пов'язаних з виплатою середнього заробітку військовозобов'язаним

   <...>
   
   Відповідно до статті 29 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" за призваними на збори військовозобов'язаними на весь період зборів, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності (далі - підприємства). Виплата середньої заробітної плати військовозобов'язаним за весь період зборів здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
   
   Пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2006 року № 1644 "Про порядок і розміри грошового забезпечення та заохочення військовозобов'язаних та резервістів" (далі - постанова) визначено, що виплата середнього заробітку військовозобов'язаним, призваним на збори, здійснюється підприємствами, в яких працюють призвані на збори громадяни, з подальшим відшкодуванням цих витрат за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на утримання Міністерства оборони та інших центральних органів виконавчої влади, які здійснюють керівництво військовими формуваннями.
   
   Тобто відповідно до цієї постанови відшкодуванню підлягають усі витрати, пов'язані з виплатою середнього заробітку (у тому числі й єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування). Що стосується наказу Міністерства оборони України від 04.08.2014 р. № 498 "Про затвердження Змін до Інструкції про умови виплати грошового забезпечення та заохочення військовозобов'язаних та резервістів", то нормами цього наказу тільки уточнюється порядок відшкодування підприємствам витрат, пов'язаних з виплатою середнього заробітку військовозобов'язаним.
   
   Заступник директора Департаменту -
   начальник управління
   
К. Кифоренко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям