Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Про розрахунок суми компенсації за невикористану відпустку у разі звільнення злісного прогульника (лист Мінсоцполітики від 01.12.2016 р. № 1624/13/84-16)

Про розрахунок суми компенсації за невикористану відпустку у разі звільнення злісного прогульника (лист Мінсоцполітики від 01.12.2016 р. № 1624/13/84-16)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 01.12.2016 р. № 1624/13/84-16

Про розрахунок суми компенсації за невикористану відпустку у разі звільнення злісного прогульника

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо обчислення середньої заробітної плати згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), для виплати компенсації за невикористані дні відпустки при звільненні працівника у випадку, коли протягом року він не з'являвся на роботі, та повідомляє.

Відповідно до пункту 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати виплата компенсації за невикористані відпустки провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю виплати компенсації за невикористані відпустки.

Згідно з частиною першою статті 24 Закону України "Про відпустки" у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину - інваліда з дитинства підгрупи А I групи.

Виходячи із змісту листа, працівник має 30 календарних днів не використаної відпустки за період до прогулу і роботодавець зобов'язаний виплатити працівникові компенсацію за дні невикористаної відпустки в день його звільнення.

Оскільки протягом 12 розрахункових місяців працівник не мав заробітку (прогул протягом року), то нарахування має здійснюватись з установлених йому в трудовому договорі тарифної ставки, посадового (місячного) окладу.

Іншого порядку розрахунку середньої заробітної плати немає.

Директор Департаменту

О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям