Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо індексації зарплати новоприйнятих працівників (лист Мінсоцполітики від 25.10.2017 р. № 97/0/66-17)

Щодо індексації зарплати новоприйнятих працівників (лист Мінсоцполітики від 25.10.2017 р. № 97/0/66-17)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 25.10.2017 р. № 97/0/66-17

Щодо індексації зарплати новоприйнятих працівників

Департамент рівня життя та моніторингу соціального розвитку Міністерства соціальної політики України розглянув лист <...> і повідомляє.

Пунктом 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. N 1078 <...> (далі - Порядок), визначено, що значення індексу споживчих цін приймається за 1 або 100 відсотків у місяці, в якому відбувається підвищення тарифних ставок (окладів). Обчислення індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифних ставок (окладів).

Пунктом 102 Порядку передбачено, що для працівників, яких переведено на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі або організації, а також переведено на роботу на інше підприємство, в установу або організацію або в іншу місцевість та у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці у разі продовження такими працівниками роботи, для новоприйнятих працівників обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу), за посадою, яку займає працівник.

Враховуючи викладене та наведені у листі дані, для новоприйнятих працівників та працівників, яких прийнято на роботу у порядку переведення з іншої посади, обчислення індексу для проведення індексації має здійснюватися з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу) згідно з рішенням уряду.

 

Директор Департаменту
рівня життя та моніторингу
соціального розвитку

Н. Підлужна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям