Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо врахування премії за квітень 2016 року, яка виплачена у травні, для оплати днів щорічної відпустки держслужбовцю (лист Мінсоцполітики від 04.10.2016 р. № 1370/13/84-16)

Щодо врахування премії за квітень 2016 року, яка виплачена у травні, для оплати днів щорічної відпустки держслужбовцю (лист Мінсоцполітики від 04.10.2016 р. № 1370/13/84-16)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 04.10.2016 р. № 1370/13/84-16

Щодо врахування премії за квітень 2016 року, яка виплачена у травні, для оплати днів щорічної відпустки держслужбовцю

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо врахування премії за квітень 2016 року, яка виплачувалась у травні поточного року, при обчисленні середньої заробітної плати згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), для оплати днів щорічної відпустки, яка надавалась державному службовцю у червні 2016 року, та повідомляє.

Абзацом сьомим пункту 2 Порядку передбачено, що у разі зміни структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування відповідно до актів законодавства період до зміни структури заробітної плати виключається з розрахункового періоду.

Враховуючи, що з 1 травня 2016 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 р. N 292 "Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році" підвищено посадові оклади з одночасною зміною структури, то розрахунковим періодом для проведення нарахувань виходячи з середньої заробітної плати, передбачених пунктом 1 Порядку, має буде період починаючи з травня 2016 року.

Відповідно до абзацу восьмого пункту 2 Порядку у разі коли зміна структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування відбулася у період, протягом якого за працівником зберігається середня заробітна плата, а також коли заробітна плата у розрахунковому періоді не зберігається, обчислення середньої заробітної плати провадиться з урахуванням виплат, передбачених працівникові згідно з умовами оплати праці, що встановлені після підвищення посадових окладів.

Отже, у випадку, наведеному в листі, середня заробітна плата за дні відпустки, яка надавалась у червні цього року, розраховується шляхом ділення нарахованої заробітної плати у травні цього року за новими умовами оплати праці на календарні дні травня за винятком святкових і неробочих днів за цей місяць. Одержаний результат множиться на число календарних днів відпустки.

При цьому премія, яка виплачувалась в травні цього року за квітень на підставі положення, яке діяло до затвердження нових умов оплати праці, не враховується при обчисленні середньої заробітної плати згідно з абзацом восьмим Порядку.

 

Заступник директора Департаменту -
начальник відділу

А. Литвин

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям