Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо застосування Порядку обчислення середньої заробітної плати (лист Мінсоцполітики від 06.10.2017 р. № 19671/0/2-17/28)

Щодо застосування Порядку обчислення середньої заробітної плати (лист Мінсоцполітики від 06.10.2017 р. № 19671/0/2-17/28)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 06.10.2017 р. № 19671/0/2-17/28

Щодо застосування Порядку обчислення середньої заробітної плати

Міністерство соціальної політики розглянуло звернення щодо застосування Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), та повідомляє.

Оскільки тривалість відпусток незалежно від режимів і графіків роботи згідно із частиною першою статті 5 Закону України "Про відпустки" розраховується в календарних днях, то оплата днів відпустки чи виплата компенсації за невикористані дні відпустки проводиться залежно від середньоденного заробітку, який обчислюється відповідно до пункту 7 Порядку.

Крім того, згідно з абзацом другим пункту 8 Порядку, якщо середня місячна заробітна плата визначена законодавством як розрахункова величина для нарахування виплат і допомоги, то вона обчислюється залежно від середньоденної заробітної плати.

За час перебування працівника на курсах підвищення кваліфікації, у відрядженні за дні здавання крові та (або) її компонентів тощо оплату також проводять із урахуванням середньоденного заробітку.

У ситуаціях відсутності працівника на роботі згідно із законодавством упродовж кількох годин (як у наведеному вами прикладі перебування за викликом у суді), за ці години за ним зберігається середньогодинний заробіток, а за відпрацьовані години оплата праці здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим договором.

Міністр

А. Рева

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям