Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно оплаты труда работников медицинской комиссии при военкоматах

Относительно оплаты труда работников медицинской комиссии при военкоматах



   
МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 17.06.2011 р. N 480/13/84-11
   
   Щодо оплати праці працівників медичної комісії при військкоматах

   
   Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо оплати праці працівників медичної комісії при військкоматах і в межах компетенції повідомляє.
   
   Статтею 43 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" передбачено, що за членами комісій з питань приписки до призовних дільниць, призовних та лікарських комісій при районних (міських) військових комісаріатах, лікарями і середнім медичним персоналом, технічними працівниками та обслуговуючим персоналом, які направляються для роботи на призовних дільницях і збірних пунктах під час взяття допризовників на військовий облік і призову громадян на військову службу або на збори для проведення медичного огляду і повторного огляду громадян, а також для відправлення призваних на збірні пункти, на весь час виконання цих обов'язків зберігаються займана посада та середній заробіток за основним місцем роботи.
   
   Обчислення середньої заробітної плати працівникам за виконання державних і громадських обов'язків у робочий час провадиться відповідно до положень Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100, виходячи з виплат за останні 2 календарних місяці роботи, що передують події, з якою пов'язана відповідна виплата.
   
   Відповідно до п. 3 цього Порядку при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження включаються: основна заробітна плата (тарифна ставка, оклад); доплати і надбавки, премії, які мають постійний характер, винагорода за підсумками річної роботи та вислугу років, індексація тощо.
   
   Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. N 1418 з 1 січня 2010 року запроваджена виплата надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я.
   
   Отже, якщо протягом двох місяців перед залученням медичних працівників до роботи у складі медичної комісії військкомату вони отримували надбавку за вислугу років, то ця надбавка включається до середнього заробітку, який зберігається за працівником.
   
   Заступник директора Департаменту -
   начальник відділу
   
А. Литвин

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям