Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Подтверждение фактического вывоза экспортированных товаров

Подтверждение фактического вывоза экспортированных товаров

Подтверждение фактического вывоза экспортированных товаров

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 11.02.2008 р. N 11/1-19/1458-ЕП, N 2429/7/16-1117
   
   Начальникам регіональних митниць, митниць
   Головам державних податкових адміністрацій в АР Крим, областях, мм. Києві і Севастополі
   
   Щодо підтвердження фактичного вивезення експортованих товарів


   
   З метою підтвердження факту вивезення товарів за межі митної території України платник податку на додану вартість, який здійснив операцію з вивезення (пересилання) товарів за межі митної території України (експорт), подає разом з іншими передбаченими законодавством документами оригінал п'ятого основного аркуша (примірника декларанта) вантажної митної декларації (ВМД), що є її складовою частиною, оформленого митним органом під час здійснення митного оформлення експорту товарів.
   
   На ньому зазначеним митним органом за зверненням платника податку вчиняється напис про фактичне вивезення експортованих товарів за межі митної території України, який засвідчується підписом відповідальної посадової особи і гербовою печаткою цього митного органу. При цьому, з урахуванням змін у нормативно-правових актах України, що набули чинності з 01.01.2008, до оригіналів п'ятих примірників слід прирівнювати оригінали аркушів ВМД нової форми МД-2 з позначенням "3/8".
   
   Такий напис вчиняється митним органом, що здійснював митне оформлення експорту товарів, виключно після одержання з митного органу, розташованого на митному кордоні України, через який здійснювалося вивезення товарів, офіційного повідомлення про фактичне вивезення товарів за межі митної території України.
   
   Підтвердження факту вивезення експортованих товарів за межі митної території України здійснюється відповідно до Порядку підтвердження відомостей про фактичне вивезення товарів за межі митної території України, затвердженого спільним наказом Держмитслужби та ДПА України від 21.03.2002 N 163/121.
   
   Голова Державної
   митної служби України
   В. І. Хорошковський
   
   Голова Державної податкової
   адміністрації України
   С. В. Буряк
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям