Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О получении почтового отправления государственными регистраторами юридических лиц и физических лиц-предпринимателей

О получении почтового отправления государственными регистраторами юридических лиц и физических лиц-предпринимателей



   
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
   РЕЄСТРАЦІЙНА СЛУЖБА ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 11.02.2014 р. № 13-20/183

   Реєстраційна служба Головного управління юстиції у Чернівецькій області розглянула Ваше звернення, яке надійшло з Державної реєстраційної служби України, щодо отримання поштового відправлення державними реєстраторами юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та повідомляє наступне.
   
   Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2009 року № 270 «Про затвердження Правил надання послуг поштового зв'язку» порядок доставки поштових відправлень, поштових переказів, повідомлень про вручення поштових відправлень, поштових переказів, періодичних друкованих видань юридичним особам, визначається на підставі договору, що укладається юридичною особою з оператором поштового зв'язку за місцем обслуговування.
   
   Реєстровані поштові відправлення (крім рекомендованих), адресовані юридичним особам, видаються їх представникам, уповноваженим на одержання пошти, у в об'єкті поштового зв'язку на підставі довіреності, оформленої в установленому порядку. Копія довіреності, засвідчена в установленому порядку, зберігається в об'єкті поштового зв'язку.
   
   Відповідно до Положення про районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні, міжрайонні управління юстиції, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України 23.06.2011 № 1707/5 районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні, міжрайонні управління юстиції є територіальними органами Міністерства юстиції України.
   
   У складі управлінь юстиції діють реєстраційні служби, які є структурними підрозділами управлінь юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Державної реєстраційної служби України та здійснюють державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в особі державних реєстраторів юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
   
   Відповідно між районними (міськими) управліннями юстиції Чернівецької області, як юридичними особами, та їхніми відділенням поштового зв'язку повинні бути укладенні відповідні договори, якими прописується порядок та терміни передачі кореспонденції та визначено відповідальну особу (осіб) за отримання кореспонденції.
   
   Начальник реєстраційної служби
Т. Ніколаєвич

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям