Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно документа, который подается государственному регистратору для проведения государственной регистрации юридического лица как решение о создании / о внесении изменений в учредительные документы юридического лица

Относительно документа, который подается государственному регистратору для проведения государственной регистрации юридического лица как решение о создании / о внесении изменений в учредительные документы юридического лица



   
ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЙНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 16.10.2014 р. N 2712/8-14-7.2
   
   Про розгляд листа

   Державна реєстраційна служба України розглянула лист щодо документа, який подається державному реєстратору для проведення державної реєстрації юридичної особи як рішення про створення / про внесення змін до установчих документів юридичної особи, та в межах компетенції повідомляє.
   
   Відносини, які виникають в сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (далі - Закон про реєстрацію).
   
   Дія цього Закону поширюється на державну реєстрацію всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності підпорядкування, а також фізичних осіб - підприємців (частина перша статті 3 Закону про реєстрацію).
   
   Порядок проведення державної реєстрації юридичної особи встановлений статтями 24, 25 - 27 Закону про реєстрацію.
   
   Порядок проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи встановлений статтями 29 - 30 Закону про реєстрацію.
   
   Одним із документів, який подається державному реєстратору для проведення державної реєстрації юридичної особи, є примірник оригіналу (ксерокопія, нотаріально засвідчена копія) рішення про створення / про внесення змін до установчих документів юридичної особи.
   
   Юридична особа приватного права створюється на підставі установчих документів відповідно до статті 81 Цивільного кодексу України.
   
   Слід зазначити, що рішення про створення / про внесення змін до установчих документів юридичної особи приймає/приймають його засновник/засновники відповідно до порядку, що залежить від організаційно-правової форми юридичної особи.
   
   Наприклад, одним із етапів створення акціонерного товариства є прийняття зборами засновників рішення про створення акціонерного товариства. У разі заснування акціонерного товариства однією особою рішення, які повинні прийматися зборами засновників, приймаються цією особою одноосібно і оформляються рішенням про намір заснувати товариство (стаття 9 Закону України "Про акціонерні товариства").
   
   Ураховуючи вищезазначене, в залежності від вибраної організаційно-правової форми юридичної особи та особливостей створення та діяльності цієї юридичної особи засновник/засновники юридичної особи приймають рішення про створення / про внесення змін до установчих документів юридичної особи та оформлюють його у вигляді документа, який визначений його установчими документами та законом.
   
   Заступник Голови
   
А. О. Янчук

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям