Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О выполнении решения Европейского суда по делу "East / West Alliance Limited" против Украины"

О выполнении решения Европейского суда по делу "East / West Alliance Limited" против Украины"



   
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
   
   ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ
   
   від 04.07.2014 р. N 851/11/14-14

   
Головам апеляційних адміністративних судів

   У зв'язку з надходженням до Вищого адміністративного суду України листа Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини щодо виконання рішення Європейського суду у справі "East/West Alliance Limited" проти України", яке 2 червня 2014 року набуло статусу остаточного (додається), Вищий адміністративний суд України вважає за необхідне звернути увагу адміністративних судів на таке.
   
   Вказаним рішенням визнано порушення статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та статті 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у зв'язку з позбавленням ірландського підприємства "East/West Alliance Limited", що знаходиться у м. Дублін, із представництвом в Україні (далі - підприємство заявник) належних йому шести літаків Ан-28 та восьми літаків Л-410 у надзвичайно свавільний спосіб всупереч принципові верховенства права.
   
   Так, у вказаній справі підприємство-заявник було позбавлене доступу до свого майна на строк більше ніж десять років, внаслідок чого літаки були пошкоджені та понищені або продані третім особам, або просто зникли і при цьому нікого не було притягнуто до відповідальності.
   
   Крім того, усі зусилля підприємства-заявника при зверненні до різних державних органів з метою повернення свого майна протягом дванадцяти років були безрезультатними і підприємство-заявник на практиці не мало можливості отримати ефективні засоби юридичного захисту щодо своїх скарг, які могли б запобігти вчиненню або продовженню порушень та які б забезпечили належне відшкодування понесених збитків.
   
   За інформацією, наданою Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини, найближчим часом офіційний переклад цього рішення буде надруковано у збірнику нормативно-правових актів "Офіційний вісник України" та розміщено на сайті Міністерства юстиції України (www.minjust.gov.ua).
   
   Із стислим викладенням вказаного рішення можна ознайомитися в інформаційно-правовій системі "ЛІГА:ЗАКОН" та на сайті Міністерства юстиції України (www.minjust.gov.ua) у розділі "Захист інтересів держави в Європейському суді".
   
   Про викладене повідомляється у порядку інформування та для врахування при здійсненні судочинства.
   
   Цей лист пропонуємо довести до відома суддів місцевих та апеляційних адміністративних судів для вжиття заходів загального характеру, необхідних для виконання рішень Європейського суду з прав людини, що набули статусу остаточного.
   
   Додаток: за текстом на 46 арк.
   
   В. о. Голови суду
   
Д. Ліпський

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям