Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно выполнения решения Европейского суда по делу "Бочан против Украины (№ 2)"

Относительно выполнения решения Европейского суда по делу "Бочан против Украины (№ 2)"



   
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 05.03.2015 р. 381/10-14/15
   
Головам апеляційних адміністративних судів

   До Вищого адміністративного суду України надійшов лист Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини щодо виконання рішення Європейського суду у справі «Бочан проти України (№ 2)», ухваленого 5 лютого 2015 року.
   
   У цій справі заявниця звернулася до Європейського суду з прав людини і скаржилася на несправедливий спосіб, у який Верховний Суд України розглянув її скаргу у зв’язку з винятковими обставинами, оскільки останній не взяв до уваги висновки Європейського суду з прав людини, наведені у рішенні «Бочан проти України» від 3 травня 2007 року.
   
   За результатом розгляду скарги Європейський суд з прав людини дійшов висновку, що оскаржуване провадження не відповідало пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав і основоположних свобод щодо «справедливого суду».
   
   За інформацією, наданою Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини, найближчим часом офіційний переклад цього рішення буде надруковано у збірнику нормативно-правових актів «Офіційний вісник України» та розміщено на сайті Міністерства юстиції України (www.minjust.gov.ua).
   
   Про викладене повідомляється у порядку інформування.
   
   Цей лист пропонуємо довести до відома суддів місцевих та апеляційних адміністративних судів для врахування при здійсненні судочинства.
   
   Додаток: стислий виклад рішення у справі «Бочан проти України» на 1 арк.
   
   Голова суду
О.Нечитайло

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям