Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи повинен платник податку надавати повідомлення за ф. №20-ОПП про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, які були зареєстровані, створені чи відкриті до 2011 року?

Чи повинен платник податку надавати повідомлення за ф. №20-ОПП про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, які були зареєстровані, створені чи відкриті до 2011 року?

Коротка відповідь: Платник податків, починаючи з 01.01.2011 - дня набрання чинності Податковим кодексом України, зобов'язаний повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, в тому числі, які зареєстровані, створені чи відкриті до 2011 року, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об'єктів (за основним та неосновним місцем обліку).

Повна відповідь: Відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік в органах ДПС за місцезнаходженням юридичних осіб (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку). Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів. Такі об'єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідним розділом ПКУ. Платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних органах державної податкової служби за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об'єктів у порядку, встановленому центральним органом державної податкової служби. Порядок обліку об'єктів оподаткування та об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням, визначений в р. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом ДПА України від 22.12.10 №979, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30.12.2010 р. за №1439/18734 (далі – Порядок №979). Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (об'єкт оподаткування), подається до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта за ф. №20-ОПП. Таким чином, платник податків, починаючи з 01.01.2011 - дня набрання чинності ПКУ, зобов'язаний повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, в тому числі, які створені чи відкриті до 2011 року, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об'єктів (за основним та неосновним місцем обліку).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям