Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи заповнюється графа "Дата оплати" в розрахунку коригування кількісних та вартісних показників до податкової накладної, якщо оплата проводилась частинами?

Чи заповнюється графа "Дата оплати" в розрахунку коригування кількісних та вартісних показників до податкової накладної, якщо оплата проводилась частинами?

Коротка відповідь : У разі здійснення попередньої оплати (авансу) за товари/послуги частинами податкова накладна виписується на кожну дату надходження коштів на рахунок платника податку. Оскільки розрахунок коригування виписується до кожної виданої податкової накладної, то графа "Дата оплати" такого розрахунку коригування відповідає даті зарахування коштів, що зазначена у податковій накладній, до якої виписується такий розрахунок.

Повна відповідь : Відповідно до п. 14 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом ДПА України від 21.12.10 №969, податкова накладна виписується на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс). Тобто, у разі здійснення попередньої оплати (авансу) за товари/послуги частинами податкова накладна виписується на кожну дату надходження коштів на рахунок платника податку. Відповідно до п. 18 у разі здійснення коригування сум податкових зобов'язань відповідно до ст. 192 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями постачальник товарів/послуг виписує розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної. Тобто, оскільки розрахунок коригування виписується до кожної виданої податкової накладної, то графа "Дата оплати" такого розрахунку коригування відповідає даті зарахування коштів, що зазначена у податковій накладній, до якої виписується такий розрахунок.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям