Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Наше підприємство є платником єдиного податку. У травні цього року плануємо продаж товарів, у разі якої наша виручка можливо перевищить 1 млн.грн. Які будуть податкові наслідки?

Наше підприємство є платником єдиного податку. У травні цього року плануємо продаж товарів, у разі якої наша виручка можливо перевищить 1 млн.грн. Які будуть податкові наслідки?

Відповідно до статті 1 Указу Президента України від 03.07.98 № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку, та звітності суб'єктів малого підприємництва " в редакції Указу Президента України від 28.06.99 № 746/99 встановлено, що виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб'єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг).
Платниками єдиного податку можуть бути лише ті юридичні особи, в яких за рік середньооблікова чисельність працюючих не перевищує 50 осіб і обсяг виручки яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 1 млн. гривень.
Відповідно до ст. 5 Указу №727 у разі порушення вимог, установлених статтею 1 цього Указу, платник єдиного податку повинен перейти на загальну систему оподаткування, обліку та звітності, починаючи з наступного звітного періоду (кварталу).
Згідно з Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість затвердженого Наказ Державної податкової адміністрації України від 1 березня 2000 року N 79 особи, які згідно з Указом Президента України від 28 червня 1999 року № 746/99 "Про внесення змін до Указу Президента України від 3 липня 1998 року №727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва", сплачуючи єдиний податок за ставкою єдиного податку у розмірі 10 відсотків суми виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), порушили вимоги, установлені статтею 1 Указу (середньооблікова чисельність працюючих перевищила 50 осіб або обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік перевищила 1 млн. гривень), зобов'язані подати органу державної податкової служби заяву про реєстрацію як платника податку на додану вартість починаючи з наступного звітного періоду (кварталу);

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям