Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Суб’єкт підприємницької діяльності — юридична особа з чисельністю 46 осіб працює за спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності за ставкою 10%. При перевірці працівники податкової інспекції встановили кількість працівників, що перевищує 50 осіб. Як правильно визначити середньооблікову кількість працівників?

Суб’єкт підприємницької діяльності — юридична особа з чисельністю 46 осіб працює за спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності за ставкою 10%. При перевірці працівники податкової інспекції встановили кількість працівників, що перевищує 50 осіб. Як правильно визначити середньооблікову кількість працівників?


Відповідно до ст. 1 Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва” спрощена система оподаткування, обліку та звітності запроваджується для юридичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, в яких за рік середньооблікова чисельність працюючих не перевищує 50 осіб і обсяг виручки яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 1 млн. гривень.
Середньооблікова чисельність працюючих для суб'єктів малого підприємництва визначається за методикою, затвердженою органами статистики, з урахуванням усіх його працівників, у тому числі тих, що працюють за договорами та за сумісництвом, а також працівників представництв, філіалів, відділень та інших відособлених підрозділів.
Відповідно до п. 3.1 Наказу Державного комітету статистики України від 28.09.2005 №286 „Про затвердження Інструкції зі статистики кількості працівників”
середня кількість працівників підприємства за період (місяць, квартал, з початку року, рік) визначається як сума таких показників:
- середньооблікової кількості штатних працівників;
- середньої кількості зовнішніх сумісників;
- середньої кількості працюючих за цивільно-правовими договорами.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям