Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи включаються до розрахунку ФСП площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що перебувають у суборенді у платника ФСП?

Чи включаються до розрахунку ФСП площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що перебувають у суборенді у платника ФСП?


Відповідно до ст. 3 Закону України від 17.12.98 № 320-ХІV «Про фіксований сільськогосподарський податок» об’єктом оподаткування для платників ФСП є площа сільськогосподарських угідь, переданих сільськогосподарському товаровиробнику у власність або наданих йому в користування, у тому числі на умовах оренди.
Згідно з п. 13 Положення про порядок справляння та обліку фіксованого сільськогосподарського податку, затвердженого постановою КМУ від 23.04.99 №658, у разі коли платник податку здає сільськогосподарські угіддя в оренду, орендовані площі земельних ділянок не можуть включатися до розрахунку сплати фіксованого сільськогосподарського податку орендаря, а враховуються у розрахунку такого податку орендодавця.
Якщо платник податку орендує сільськогосподарські угіддя у підприємства, яке не є платником фіксованого сільськогосподарського податку, орендовані площі земельних ділянок включаються до розрахунку фіксованого сільськогосподарського податку орендаря.
Відповідно до ст. 8 Закону України від 06.10.98 № 161-ХІV «Про орендну плату» орендована земельна ділянка або її частина може передаватися орендарем у суборенду без зміни цільового призначення, якщо це передбачено договором оренди або за письмовою згодою орендодавця.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям