Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Як сплачується ФСП у разі зміни об’єкта оподаткування протягом року внаслідок закінчення терміну дії договорів оренди землі для платників цього податку?

Як сплачується ФСП у разі зміни об’єкта оподаткування протягом року внаслідок закінчення терміну дії договорів оренди землі для платників цього податку?


Згідно зі ст. 3 Закону України від 17.12.98 №320-ХІV «Про фіксований сільськогосподарський податок» об’єктом оподаткування для платників ФСП є площа сільськогосподарських угідь, переданих сільськогосподарському товаровиробнику у власність або наданих йому у користування, в тому числі на умовах оренди, а також земель водного фонду, які використовуються рибницькими, рибальськими та риболовецькими господарствами для розведення, вирощування та вилову риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах)
У випадку коли у звітному періоді відбувається зміна площ сільськогосподарських угідь, у зв’язку з набуттям права землевласника або землекористувача відповідно землевласник чи землекористувач зобов’язаний здійснити уточнення сум податкових платежів на період до закінчення податкового року і протягом місяця надати розрахунки до органів державної податкової служби за місцем розташування земельної ділянки та до органу державної податкової служби за місцем знаходження платника податку.
Відповідно до п. 5 Порядку розрахунку ФСП та складання податкового розрахунку, затвердженого наказом ДПА України від 27.04.99 №230, у разі зміни об'єкта оподаткування протягом року, що зменшує суму фіксованого сільськогосподарського податку за звітний місяць, платник податку до закінчення граничних строків подання податкових декларацій за такий місяць, установлених підпунктом "а" пп. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України від 21.12.2000 №2181-ІІІ "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" (протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця), подає новий загальний розрахунок за місцем своєї реєстрації і новий звітний розрахунок за місцем розташування земельної ділянки з виправленими показниками за такий звітний місяць (а за потреби – і за наступні за звітним місяці) без нарахування штрафів, установлених п. 17.2 ст. 17 Закону №2181.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям