Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи потрібно перереєструвати трудовий договір в центрі зайнятості у випадку зміни прізвища працівника, що працює у фізичної особи? Які дії в такому випадку?

Чи потрібно перереєструвати трудовий договір в центрі зайнятості у випадку зміни прізвища працівника, що працює у фізичної особи? Які дії в такому випадку?

Оформлення трудових відносин, які виникають між фізичною особою-роботодавцем та найманим працівником проводиться у відповідності з Кодексом законів про працю України та у Порядку, затвердженому Міністерством праці та соціальної політики України, за участю Державної служби зайнятості.
У Порядку реєстрації трудового договору між працівником та фізичною особою, затвердженому Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2001р. № 260, не зазначено як мають діяти співробітники служби зайнятості у випадку зміни прізвища працівника.
Відповідно до п.2.13 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства юстиції України та Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993р. №58, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 17.08.1993р. за №110 зі змінами та доповненнями, зміна записів у трудових книжках на прізвище, ім'я та по батькові і дату народження виконується власником або уповноваженим ним органом за останнім місцем роботи на підставі документів (паспорта, свідоцтва про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про зміну прізвища, ім'я та по батькові тощо) із посиланням на номер і дату цих документів. Зазначені зміни вносяться на першій сторінці (титульному аркуші) трудової книжки. Однією рискою закреслюються, наприклад, колишнє прізвище або ім'я, по батькові, дата народження і записуються нові дані з посиланням на відповідні документи на внутрішньому боці обкладинки і завіряються підписом керівника або печаткою відділу кадрів.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям