Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Наша фірма переїхала в новий офіс і кардинально змінила склад співробітників. Новтий штат зіткнувся з проблемою втрати оригіналів дозволів на працевлаштування іноземців. що тепер робити: отримквати нові, чи можна отримати дублікат існуючих?

Наша фірма переїхала в новий офіс і кардинально змінила склад співробітників. Новтий штат зіткнувся з проблемою втрати оригіналів дозволів на працевлаштування іноземців. що тепер робити: отримквати нові, чи можна отримати дублікат існуючих?

На Ваш лист повідомляємо, що питання втрати дозволів на працевлаштування іноземних громадян та осіб без громадянства роз'яснюється Державним центром зайнятості наступним чином:
Відповідно до п.17 Порядку оформлення іноземцям та особам без громадянства дозволу на працевлаштування в Україні затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.11.1999 р. № 2028 - далі Порядок, бланки дозволу на працевлаштування є документами суворого обліку.
Пунктом 19 Порядку встановлено, що після закінчення терміну дії дозвіл на працевлаштування повертається роботодавцем до відповідного центру зайнятості.
У разі втрати дозволу роботодавець невідкладно інформує про це регіональний орган МВС за місцем втрати, Держкомкордон та надає інформацію у друкованих засобах масової інформації.
Оперативно виконавши вищевказані дії, роботодавець зобов'язаний негайно повідомити про це відповідний центр зайнятості надавши копії документів про звернення до МВС та Держкомкордону (з відмітками про їх реєстрацію) та пояснення обставин та причин які привели до втрати дозволу.
На підставі аналізу наданих роботодавцем вищевказаних документів, регіональним центром зайнятості приймається рішення про анулювання дозволу.
Чинним законодавством України у сфері оформлення роботодавцям дозволів на використання найманої праці іноземців та осіб без громадянства, не визначено порядок оформлення дублікату на заміну втраченого бланку дозволу.
Якщо роботодавцем буде прийнято рішення про отримання нового дозволу, то він у відповідності з визначеними законодавством нормами надає до відповідного регіонального центру зайнятості документи передбачені п. 5 Порядку.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям