Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Недавно мне сообщили, что предприятию,принявшему на работу молодого специалиста (до 1 года после кончания ВУЗ-а), в течнии года возмещается зароботная плата этого сотрудника. Правда ли этои где об это можно почитать (в соответствии с камим законом-актом и т.д.)?

Недавно мне сообщили, что предприятию,принявшему на работу молодого специалиста (до 1 года после кончания ВУЗ-а), в течнии года возмещается зароботная плата этого сотрудника. Правда ли этои где об это можно почитать (в соответствии с камим законом-актом и т.д.)?

На запитання щодо відшкодування заробітної плати за прийняття на роботу молодого спеціаліста, надаємо відповідь:

Відповідно до ст. ст. 2, 3, 5 Закону України "Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем з наданням дотації роботодавцю", забезпечення молоді першим робочим місцем з наданням дотації роботодавцю здійснює державна служба зайнятості.
Дотація надається роботодавцю в разі прийняття на роботу за направленням державної служби зайнятості молоді, якій надається перше робоче місце за отриманою відповідною професією (спеціальністю), строком на два роки та за умови відсутності в нього протягом останніх шести місяців скорочення чисельності працюючих за професією (спеціальністю), за якою працевлаштовується молодий спеціаліст.
Надання роботодавцю дотації для забезпечення молоді першим робочим місцем здійснюється в межах асигнувань Державного бюджету України, передбачених на такі цілі, та коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Дотація надається роботодавцю щомісячно протягом року в розмірі фактичних витрат на основну та додаткову заробітну плату прийнятої з наданням роботодавцю дотації молоді (але не вище середньої заробітної плати, що склалася за всіма видами економічної діяльності у відповідному регіоні за минулий місяць, або обчисленої з неї відповідної суми в разі, якщо особа працювала неповний місяць) та сум внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що сплачують роботодавці відповідно до закону.
Згідно прикінцевих положень Закону України "Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем з наданням дотації роботодавцю", цей Закон набирає чинності з 1 січня 2006 року, але дію Закону зупинено на 2006 рік згідно із Законом України "Про державний бюджет України на 2006 рік".

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям