Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Подскажите, пожалуйста, какие предусмотрены штрафы, если было самостоятельно обнаружено, неначисление взносов в фонд безработицы за 2007-2008 год (7 месяцев), взносы доначислены и перечислены сразу как это обнаружилось? Будет ли штраф и какого размера?

Подскажите, пожалуйста, какие предусмотрены штрафы, если было самостоятельно обнаружено, неначисление взносов в фонд безработицы за 2007-2008 год (7 месяцев), взносы доначислены и перечислены сразу как это обнаружилось? Будет ли штраф и какого размера?

Відповідно до "Методичних рекомендацій щодо проведення документальних перевірок платників страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття ( далі Фонд)", затвердженого Наказом Державного центру зайнятості від 31.03.08р. № 33, у тому випадку, коли роботодавець самостійно, до початку перевірки, виявив помилки, правильно донарахував страхові внески, нарахував пеню та перерахував до Фонду відповідні суми, то на такого роботодавця штраф у розмірі прихованих сум виплат, на які нараховуються страхові внески не накладається. Таким чином, фінансові санкції , згідно вищезазначених рекомендацій, до вашої організації застосовуватися не будуть.
Але, звертаємо Вашу увагу, що статтею 165-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП), передбачена відповідальність посадових осіб (директора або головного бухгалтера) підприємств, організацій та установ, які використовують найману працю, у разі несвоєчасної чи неповної сплати ними страхових внесків до Фонду, у виді накладання штрафу від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У вашому випадку, під час розгляду справи про адміністративне правопорушення, повноважена посадова особа центру зайнятості, у відповідності до ст.280 КУпАП, повинна з'ясувати обставини, що пом'якшують або обтяжують відповідальність, ступінь провини особи, наявність майнової шкоди, тобто вирішувати питання щодо можливості застосування до винної посадової особи статті 22 КУпАП (можливість звільнення від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення) або штрафу у мінімальному розмірі.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям