Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Я являюсь частным предпринимателем. Физически не могу присутствовать на заключении договора между работником и мной. Выписала довереность завереную нотариусом, передала все необходимые документы. Но работники центра занятости отказались регестрировать требуя личного присутствия, ссылаясь на Наказ №260 от 08.06.2001., но я ничего о личном присутсв

Я являюсь частным предпринимателем. Физически не могу присутствовать на заключении договора между работником и мной. Выписала довереность завереную нотариусом, передала все необходимые документы. Но работники центра занятости отказались регестрировать требуя личного присутствия, ссылаясь на Наказ №260 от 08.06.2001., но я ничего о личном присутсв

На запитання про присутність роботодавця при реєстрації трудового договору з найманим працівником в районному центрі зайнятості повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 241 Кодексу законів про працю України,у разі укладення трудового договору між працівником і фізичною особою фізична особа повинна у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи зареєструвати укладений у письмовій формі трудовий договір у державній службі зайнятості за місцем свого проживання у порядку, визначеному Міністерством праці та соціальної політики України.
Згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України "Про затвердження Форми трудового договору між працівником і фізичною особою та Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою" від 08.06.2001 року №260, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 червня 2001 року за №554/5745, в центрі зайнятості реєструються трудові договори укладені у письмовій формі між працівником і фізичною особою - суб'єктом підприємницької діяльності без створення юридичної особи з правом найму працівників та фізичних осіб, які використовують найману працю, пов'язану з наданням послуг (кухарі, няньки, водії тощо).
Згаданим Порядком передбачено, що при реєстрації трудового договору сторони повинні подати такі документи:
- фізична особа, суб'єкт підприємницької діяльності без створення юридичної особи з правом найму працівників - паспорт, свідоцтво про реєстрацію підприємницької діяльності, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код;
- фізична особа, яка використовує найману працю, пов'язану з наданням послуг, - паспорт, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код;
- працівник, який влаштовується на роботу до фізичної особи, - паспорт, трудову книжку, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код;
- особа, яка вперше шукає роботу і не має трудової книжки, - паспорт, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код.
Відповідальна особа центру зайнятості в день подання фізичною особою трудового договору реєструє його у книзі реєстрації трудових договорів.
Згідно пункту 10 посадова особа центру зайнятості повинна ознайомити сторони під розпис про порядок реєстрації та зняття з реєстрації трудового договору, внесення відповідних записів до трудової книжки працівника та її збереження.
Беручи до уваги те, що сторони мають ознайомитися із своїми правами та обов'язками особисто (під розпис) присутність працівника та роботодавця у центрі зайнятості під час реєстрації трудового договору є обов'язковою.
Зазначена вимога відповідає змісту частини 2 статті 238 Цивільного кодексу України, відповідно до якої представник не може вчиняти правочин, який відповідно до його змісту може бути вчинений лише особисто тією особою, яку він представляє.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям