Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Які документи потрібні для реєстрації приватного підприємства в Фонді зайнятості на випадок безробіття?

Які документи потрібні для реєстрації приватного підприємства в Фонді зайнятості на випадок безробіття?

Порядок обліку юридичних та фізичних осіб-підприємців та набуття ними статусу платників страхових внесків прописано у "Інструкції про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття" затвердженої Наказом Міністерства праці та соціальної політики України 18.12.2000р. № 339.
Відповідно до п.3 вищезазначеної інструкції:
Взяття на облік (з 01.07.2005р.) юридичних та фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності здійснюється на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, не пізніше наступного робочого дня з дня отримання зазначених відомостей районним центром зайнятості м. Києва.
Після отримання відомостей з реєстраційної картки в районних центрах зайнятості за місцезнаходженням (місцем проживання) суб'єктів підприємницької діяльності вноситься відповідний запис до журналу обліку платників страхових внесків.
Роботодавці набувають статусу платника страхових внесків до Фонду:
юридичні особи - з дня взяття їх на облік;
фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, - з дня укладання трудового договору (контракту) з найманим працівником;
фізичні особи, які не мають статусу підприємців та використовують найману працю - в день укладання трудового договору (контракту) з першим із найманих працівників.
Порядок реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою регулюється наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2001р. № 260, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.06.2001р. за № 554/5745, зі змінами та доповненнями.

Тобто, на виконання доручень Президента України В.Ющенка від 01.06.2005р. № 1-1/444 та Прем'єр-Міністра України Ю.Тимошенко від 02.06.2005р. № 28479/1-05 з 1 липня 2005 року запроваджена реєстрація юридичних та фізичних осіб-підприємців за принципом "єдиного вікна". (Дані про реєстрацію надходять від Державного реєстратора на електронні адреси всіх Фондів).
Таким чином, якщо Ваше підприємство, організація чи установа має статус юридичної особи і Ви отримали свідоцтво про державну реєстрацію (після 01.07.05р.) то на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, районний центр зайнятості (за місцем юридичної адреси Вашої організації) автоматично взяв Вас на облік та зареєстрував як платника страхових внесків до Фонду.
Для з'ясування факту реєстрації Ви маєте можливість зателефонувати до Дніпровського районного центру зайнятості у відділ доходів та бухгалтерського обліку за номером 542-74-03, 542-67-36, 542-93-55.
У разі, якщо діяльність Вашої організації була розпочата до 01.07.2005року, і Ви не були зареєстровані у районному центрі зайнятості як платник страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, Вам необхідно звернутися безпосередньо до центру зайнятості за місцем юридичної адреси Вашої організації для проведення реєстрації. У такому випадку, до центру зайнятості необхідно надати копії таких документів :
- свідоцтво про державну реєстрацію;
- довідки органу статистики про включення до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України;
У разі якщо, до центру зайнятості для проведення реєстрації звертається не особисто роботодавець, а його довірена особа, то необхідно надати нотаріально завірену довіреність на право зазначеної особи представляти конкретного роботодавця у Фонді для проведення реєстрації.
Більш детальну інформацію Ви маєте можливість отримати безпосередньо у центрі зайнятості.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям