Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Які штрафні санкції накладаються на міжнародний благодійний фонд у разі несвоєчасної звітності до вашого Фонду? Чи є можливим попереднє попередження-пояснення про те, що папери надійдуть пізніше? Чи пояснювальна записка по факту? У нашому випадку фонд тимчасово не веде жодної господарської діяльності й надає до Фонду "пустишки" - завірені по

Які штрафні санкції накладаються на міжнародний благодійний фонд у разі несвоєчасної звітності до вашого Фонду? Чи є можливим попереднє попередження-пояснення про те, що папери надійдуть пізніше? Чи пояснювальна записка по факту? У нашому випадку фонд тимчасово не веде жодної господарської діяльності й надає до Фонду "пустишки" - завірені по

Відповідно до Закону України "Про зайнятість населення" підприємства, установи та організації до районних центрів зайнятості подають такі звіти:

- Ф №3-ПН "Про наявність вакансій" - при потребі, подається датою на яку виникла вакансія;
- Ф №5-ПН "Про прийнятих працівників" - в разі прийнятих працівників на підприємство, установу, організацію, подається щодекадно;
- Ф №4-ПН "Про вивільнення (план)" - звіт про заплановане звільнення, подається за 2 місяці до фактичного звільнення;
- Ф №4-ПН "Про вивільнення (факт)" - звіт про фактичне вивільнення.
У Вашому випадку, якщо фонд не веде прийому та звільнення осіб, до центру зайнятості жодного з вищезазначених звітів надавати не потрібно.
Відповідно до ст. 35 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (від 02.03.2000 № 1533-III)
роботодавець зобов'язаний надавати виконавчій дирекції Фонду відомості в установленому порядку про заробітну плату працівників та сплату страхових внесків, у тому числі застрахованими особами. тобто розрахункову відомість.
Розрахункова відомість про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття ( далі Фонд) надається щоквартально до районного центру зайнятості за місцем реєстрації роботодавця до 20 ( а за рік - 25) числа місяця, наступного за звітним періодом.
Звертаємо Вашу увагу, що Державна служба зайнятості пропонує нові електронні можливості у сфері здачі звітності. У м. Києві запроваджено експеримент з подання роботодавцями звітності до Фонду у електронному вигляді за допомогою електронно - цифрового підпису. Система informa (www.informa.com.ua) дозволить автоматизувати процес підготовки даних фінансової та статистичної звітності, забезпечить введення, розрахунок і зберігання форм звітності, друк заповнених форм на бланку та експорт, введених в електронні форми даних - для передачі до державних установ по захищених телекомунікаційних каналах зв'язку. За більш детальною інформацію Вам необхідно звернутися до фірми розробника системи (тел. 495 00 17) або до районного центру зайнятості, де Ваша організація зареєстрована, як платник страхових внесків до Фонду.
Враховуючи той факт, що Ваша організація тимчасово не веде господарської діяльності, а Ви перебуваєте за межами України, Ви маєте можливість ( як виняток) направити звіт на адресу центру зайнятості поштою (дотримуючись термінів подачі звітності). Але, після повернення, Ви повинні, обов'язково, завітати до центру для з'ясування всіх питань по наданню звітності. Одночасно повідомляємо, що на даний час, за несвоєчасну подачу до Фонду розрахункової відомості, штрафні санкції не передбачені.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям