Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Які витрати мене чекають на кожного найманого працівника (при оформленні і подальшій його роботі на мене, як на ФОП, чи потрібно вести в такому випадку трудову книжку, чи працівник сам повинен реєструвати трудовий договір в ЦЗ)? Якщо є якісь звіти, то які і куди мені треба їх буде здавати, які саме відрахування потрібно робити? Або підкажіть, де

Які витрати мене чекають на кожного найманого працівника (при оформленні і подальшій його роботі на мене, як на ФОП, чи потрібно вести в такому випадку трудову книжку, чи працівник сам повинен реєструвати трудовий договір в ЦЗ)? Якщо є якісь звіти, то які і куди мені треба їх буде здавати, які саме відрахування потрібно робити? Або підкажіть, де

Оформлення трудових відносин, які виникають між фізичною особою-роботодавцем та найманим працівником, проводиться у відповідності з Кодексом законів про працю України та у порядку, затвердженого Міністерством праці та соціальної політики України, за участю Державної служби зайнятості.
Стаття 241 Кодексу законів про працю України та п. 2 наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2001р. № 260 "Про затвердження форми трудового договору між працівником та фізичною особою та Порядку реєстрації трудового договору між працівником та фізичною особою", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.06.2001р. за № 554/5745, зобов'язують фізичну особу-роботодавця подати укладений у письмовій формі трудовий договір на реєстрацію до державної служби зайнятості за місцем свого проживання у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи у трьох автентичних примірниках.
При реєстрації трудового договору сторони повинні подати такі документи:
1. Фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності без створення юридичної особи з правом найму працівників - паспорт, свідоцтво про державну реєстрацію підприємницької діяльності, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код.
2. Фізична особа, яка використовує найману працю, пов'язану з наданням послуг - паспорт, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код.
3. Працівник, який влаштовується на роботу до фізичної особи - паспорт, трудову книжку, довідку відповідної податкової адміністрації про ідентифікаційний код.
4. Особа, яка вперше шукає роботу і не має трудової книжки - паспорт, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код.
Записи про реєстрацію та зняття з реєстрації трудового договору дають право фізичній особі внести записи до трудової книжки працівника про прийняття та звільнення з роботи.
Вчинення дій щодо реєстрації та зняття з реєстрації трудового договору між фізичною особою - роботодавцем та найманим працівником, внесення відповідних записів до трудової книжки працівника можливе лише у разі присутності сторін у центрі зайнятості.
Відповідно до статті 48 Кодексу законів про працю України трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника. Трудова книжка ведеться на всіх працівників, які працюють на підприємстві, в установі, організації або у фізичної особи понад п'ять днів.
Порядок ведення трудових книжок працівників визначено в Інструкції про порядок ведення трудових книжок, затвердженій наказом Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства юстиції України і Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993р. № 58.
Що стосується питання реєстрації як платника внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, більш детальну інформацію Вам нададуть під час реєстрації трудового договору у районному центрі зайнятості за місцем Вашого проживання.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям