Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Який порядок оформлення сумісника на роботу в СПД -фізичної особи?

Який порядок оформлення сумісника на роботу в СПД -фізичної особи?

Відповідно до ст.241 Кодексу Законів про працю України, у разі укладення трудового договору між працівником і фізичною особою, фізична особа повинна у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи зареєструвати у письмовій формі трудовий договір у державній службі зайнятості за місцем свого проживання.
Сумісник пред'являє такі ж самі документи, крім трудової книжки, що і інші працівники при працевлаштування на основне місце роботи.
Згідно п.1.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок на підприємствах, установах і організаціях, затвердженої наказом Мінпраці, Мін'юста та Міністерства соціального забезпечення населення України від 29.07.1993р. №58, на осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки ведуться тільки за основним місцем роботи. Запис у трудову книжку відомостей щодо роботи за сумісництвом провадиться за бажанням працівника власником або уповноваженим ним органом тільки за основним місцем роботи. Для роботи за сумісництвом згоди власника або уповноваженого органу за основним місцем роботи не потрібно.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям