Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи включаються до складу валового доходу надходження коштів або майна до статутного фонду юридичної особи у вигляді прямих інвестицій в обмін на корпоративні права, емітовані такою юридичною особою?

Чи включаються до складу валового доходу надходження коштів або майна до статутного фонду юридичної особи у вигляді прямих інвестицій в обмін на корпоративні права, емітовані такою юридичною особою?


Не включаються. Згідно пп.1.28.2 п.1.28 ст. 1 Закону України від 28 грудня 1994 року № 334/94-ВР “Про оподаткування прибутку підприємств” (в редакції Закону України від 22 травня 1997 року № 283/97-ВР, зі змінами та доповненнями, далі - Закон № 334) внесення коштів або майна до фонду юридичної особи в обмін на корпоративні права ,емітовані такою юридичною особою ,є прямою фінансовою інвестицією.
Відповідно до пп. 4.2.5 п 4.2 ст. 4 Закону №334 суми коштів або вартість майна, що надходять платнику податку у вигляді прямих інвестицій або реінвестицій у корпоративні права ,емітовані таким платником податків ,в тому числі грошові або майнові внески, згідно з договорами про спільну діяльність на території України без створення юридичної особи не включаються до складу валового доходу .

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям