Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Підприємство отримало в листопаді 2006 дотацію з бюджету для відшкодування різниці в тарифах на теплопостачання та підігрів холодної води для населення за 2000 — 2004 р На яку дату підприємство має збільшити валовий дохід на суму отриманої дотації?

Підприємство отримало в листопаді 2006 дотацію з бюджету для відшкодування різниці в тарифах на теплопостачання та підігрів холодної води для населення за 2000 — 2004 р На яку дату підприємство має збільшити валовий дохід на суму отриманої дотації?


Платник податку має збільшити валовий дохід на одержану суму дотацій на дату її надходження на поточний рахунок Відповідно до пп. 4.1.6 п. 4.1 ст. 4 Закону України від 28.12.1994 № 334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств” (у редакції Закону України від 22.05.1997 № 283/97-ВР, зі змінами та доповненнями) суми дотацій і субсидій з фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування або бюджетів, що отримані платником податку, включаються до його валового доходу.
Оскільки отримана платником податку сума дотацій є компенсацією різниці в тарифах на теплопостачання та підігрів води для населення, то такий платник має збільшити валовий дохід на одержану суму дотацій на дату її надходження на поточний рахунок.
У декларації з податку на прибуток підприємства отримана сума дотацій відображається у рядку 01.6 «Інші доходи».

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям