Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи залежить граничний розмір заробітної плати при якому застосовуються податкові соціальні пільги від зміни протягом календарного року прожиткового мінімуму на працездатну особу?

Чи залежить граничний розмір заробітної плати при якому застосовуються податкові соціальні пільги від зміни протягом календарного року прожиткового мінімуму на працездатну особу?


Ні, не залежить. Згідно пп.6.5.1 п.6.5 ст. 6 Закону України від 22.05.2003 № 889-IV «Про податок з доходів фізичних осіб» податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та відшкодування), якщо його розмір не перевищує суми, яка дорівнює сумі місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженої на 1,4 та округленої до найближчих 10 грн.
Тобто граничний розмір заробітної плати, при якому застосовуються податкові соціальні пільги, встановлений на 1 січня звітного року, залишається незмінним протягом всього календарного року.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям